2008. április 7., hétfő

Tejfeles burgonya saláta

Ime az egyik kedvenc burgonya salátám. Eredetét tekintve tóth származású étel, nagyon hasonlít a németek tejszínes krumplisalátájához, ami nem is csoda, hiszen lényegében rokonok (mármint a németek és a tótok).



Hozzávalók:
4-5 fej főzésre alkalmas burgonya, 1 kis fej lilahagyma, vagy 2-3 szál újhagyma, 3 ek tejföl, 3 ek joghurt, 1 tk szárított petrezselyem, só, bors




A burgonyát alaposan megmosva felteszem sós vízben főni. A tejfölt kikeverem a sóval, borssal, a petrezselyemmel, joghurttal, és az apróra vágott hagymával.
A krumplit csak 3/4 -ig főzzük meg, ha belebökünk egy tűt, és az nem szalad bele, de nem is kell nagy erő a benyomásához, akkor már jó. Melegen meghámozom, és felvágom apró kockákra. Összekeverem a tejfölös önettel, és lefedve hagyom kihűlni. Mire kihült már fogyasztható, de igazán az ízek másnap reggelre érnek össze.
Nagyon finom egy szelet rozskenyérrel, vagy egy pár sült virslivel.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A recept teljesen ok, de miért írod h tótok meg a németek rokonok?? :)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin