![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis73deu19vqQMnFDgbq0u-KCPCURdVWgKExqZFEljjwwarjq7Rtm6-s2nokBnAjn1cPcFFgHqWfdoCyfCMqYJlOBFppFa3Es2SIlITrvHwRhM6c08DR1OKxySzoDUO1XMFl-R87ZF6SaU/s320/krumpsali1.jpg)
Hozzávalók:
4-5 fej főzésre alkalmas burgonya, 1 kis fej lilahagyma, vagy 2-3 szál újhagyma, 3 ek tejföl, 3 ek joghurt, 1 tk szárított petrezselyem, só, bors
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwRmKTQGiXSejThOoNXigvmMtoP5Pxw8457Pi9tlzs84-bmrII2VZdcIk0yHXctzIReps57saMvmEpP9326fGKYd3I4P8nxuTjPIKcNZVyNYtCiJ-71uwVEGxnRF8UsLYT_RIqoMNla4g/s320/krumpsali2.jpg)
A burgonyát alaposan megmosva felteszem sós vízben főni. A tejfölt kikeverem a sóval, borssal, a petrezselyemmel, joghurttal, és az apróra vágott hagymával.
A krumplit csak 3/4 -ig főzzük meg, ha belebökünk egy tűt, és az nem szalad bele, de nem is kell nagy erő a benyomásához, akkor már jó. Melegen meghámozom, és felvágom apró kockákra. Összekeverem a tejfölös önettel, és lefedve hagyom kihűlni. Mire kihült már fogyasztható, de igazán az ízek másnap reggelre érnek össze.
Nagyon finom egy szelet rozskenyérrel, vagy egy pár sült virslivel.
2 megjegyzés:
A recept teljesen ok, de miért írod h tótok meg a németek rokonok?? :)
Megjegyzés küldése