2008. április 18., péntek

Egy névnap margójára

Minden kedves Andreának nagyon boldog névnapot kívánok, de elsősorban:


Cicaanyának!!


Mi is készült a nagy napra?

Hát csokis croissant és nosztalgia briós. Mindkettő egy kicsit átvariálva, átszabva.



Most a brióst elemezném ki, de rövidesen visszatérek a croissan-ra is, igérem.



Briós (8 db-hoz):

1 dl tej,
3 egész tojás,
18 dkg olvasztott vaj,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
11 gr szárított élesztő.

1 tojás sárgája a kenéshez, és 1 ek cukor a szóráshoz.

Kenyérsütő tészta program, de ha végzett a dagasztással vegyük ki a tésztát és egy fedeles edényben tegyük a hütőbe, legalább 4 órára.

Lisztezett deszkán 8 felé oszjuk, kisodorjuk, majd megformázzuk, egy tojás sárgájával megkenjük. Sütőpapírral bélelt sütölapra tesszük. Meleg helyen kelesztjük 35 percet, majd sütőbe tesszük max hőfokon 15 perc, majd 200 c-on 25 perc.
Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, megszórjuk cukorral, és még vissza tesszük a meleg sütöbe 5 percre.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cicaanya-Andreának boldog névnapot!!!
Max, várom a croissant leírását, mert GYÖNYÖRŰEK!!!
Milyen a véletlen: tegnap én is croissant-t sütöttem: Ausztriából beszerzett kész blundel(jól írom??) tésztából...Nagyon szuper lett, persze a házi az igazi!!!
Csak tudom, hogy irtó nagy munka, de ahogy elnézem a fotót , megérte!!
Lilian

Max írta...

Lilian!
Pundel a tészta neve, és igérem beírom, hogy is készült.

Garffyka írta...

Szia Max, nagyon boldog névnapot Andrea-Cicaanyának :-)
A briós nagyon jól néz ki, a croissant illata idáig lengedezik :-)

Max írta...

Cicaanya köszöni a köszöntést:-)), és nem jól írtam: plundel (pudingos-gyümölcsös hajó)

Névtelen írta...

Isten éltesse Cicaanyát! A sütemények meseszépek, a briósok, hmmm... Szerencse, hogy járunk úszni, különben már régesrégen gurulnánk :-D
Pannicica

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin