Karácsonyi vörösboros puncs
Felnőtt tartalommal! Kiadós mennyiségű vörösborral, és a karácsony ízeivel, illatával. Fogyasszuk melegen, de ne forrón! Védőital hólapátoláshoz, fabehordáshoz és kiadós téli sétákhoz (oda akár egy kis termoszba is vihetjük magunkkal). Készíthetjük mézzel is, sőt a citrusok héját egy kicsit karamellizálhatjuk előtte egy kicsi cukorban.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 tea filter (én egy fekete és egy gyümölcs teát szoktam készíteni)
- ½ liter félszáraz (asztali) bor
- 10-12 dkg (barna) cukor
- 2-3 ek rum/konyak
- 2 közepes narancs leve, és lereszelt héja
- ½ citrom reszelt héja
- 1-1 tk szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
Fél liter vízből és a két tea filterből egy erős teát főzök, a filtereket legalább 10-12 percet áztatom.
A bort felmelegítem a fűszerekkel, a citrusok héját és a cukorral, hozzáadom a rumot is. Arra kell figyelni, hogy szépen, lassan főzzük fel, ne lobogjon, mert akkor összetörik a bor.
Öntsük hozzá a natúr teát, és a narancsok levét. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük.
Kis lángon főzzük 5-6 percet, és már ihatjuk is. Fogyasztani mindig melegen ajánlott!
Egészségünkre!
Max
5 megjegyzés:
Meg van ho? Akkor jovok lapatolni. De csak ha kapok utanna egy poharral...
Hmm...reggel van, de én máris meginnám :)
Esc: a hó már elolvadt, de ehhez nem kell indok. Egy pohárkával csak úgy, az íze kedviért.
Jucy: hát akkor főzzel egy adagot, és egézségedre!
Így igaz :-) Ehhez nem kell indok! Jöhet azzal a pohárral!
Hát ez hólapátolás nélkül is jöhet,csak úgy bekucorodva a fotelba egy jó könyvvel. El is készítem,ezt a férjem is szereti.
Boldog karácsonyt nektek kedves Max! Remélem jövőre is sok finom receptet kapunk Tőled!
Megjegyzés küldése