Csirke vörösborban/ Frango em vinho vermelho
Ezt a portugál ihletésű receptet már régóta terveztem, és most jött el az ideje. Az eredeti recepttől némileg eltértem, igazodva a magyar adottságokhoz. Köretként egy rusztikus, daralisztből készített tésztát választottam, de illik hozzá a főtt rizs is.
Hozzávalók:
7-8 db csirke felső comb és 3-4 csirke szárny
2-3 fej kisebb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek mediterrán sült paradicsom vagy 2-3 kisebb friss paradicsom
1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
2,5 dl száraz vörösbor
10 dkg füstölt sonka
3-4 húsos (kaliforniai paprika)
(citromos) só, bors, provanszi fűszerkeverék, rozmaring, babérlevél, olaj
A húst alaposan megmosom, bedörzsölöm sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Két-három evőkanál olajat hevítek, és azon szép pirosra pirítjuk mind két oldalát. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzom, és a húshoz adom.
A paradicsomot nagy kockákra vágom és azt is a húshoz adom. Sózom és fűszerezem, hozzáadom a babérlevelet és a rozmaringot, és pár percet forralom.
Felöntöm a borral, összeforralom, és kis energián 30-35 percet főzöm. A paprikákat megmosom, kivágom a csumáját és nagy kockákra vágom. A sonkát széttépem.
Megkóstolom, ha kell, korrigálom, és hozzá adom a paprikát és a sonkát, összekeverem és tovább főzöm még 25-30 percet, kis energián.
Kifőtt tésztával vagy rizzsel tálalom. Perverzeknek egy szelet puha, fehér kenyér és egy pohárka bor.
Jó étvágyat hozzá!
3 megjegyzés:
Már látom, hogy én perverz vagyok :-DD
Jöhet ebédre, akár tésztával akár a perverzeknek kínált változatban.
Előre is köszönöm:D))
CV! rólad tudtam hoyg perverz vagy, na de a Dóri!! is, azta, kevés lesz a kenyér:-))
Megjegyzés küldése