Mexikói húsgombóc
Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.
Hozzávalók:
- 35 dkg darált pulyka/marhahús
- 1 tojás
- 2-3 ek kukoricaliszt
- 1 tk mexikói /taco fűszerkeverék
- 25-30 dkg mexikói zöldség keverék (mirelit)
- 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
Só, bors, szárított petrezselyem zöldje, olaj a sütéshez
Köret: kukoricalisztből készült metélt
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.
Vizes kézzel gombócoljunk falatnyi darabokat a húsos masszából. Ebből a mennyiségből 25-28 gombóc jön ki.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és abban szép pirosra sütöm mind két oldalát, majd kiszedem a serpenyőből.
A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon és húsdarabkákon megpirítom, és kis lángon, lefedve pár percet párolom.
Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kis vizet, összeforralom, és visszahelyezem a gombócokat. Lefedve készre párolom.
Kukoricás széles metélttel tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
3 megjegyzés:
Kukoricas szelesmetelt helyett kenyerrel, jo?
ESC perverz :-))
De beállok mögé a sorba :-D
Kukoricás szélesmetélttel ÉS kenyérrel?
Megjegyzés küldése