2009. december 16., szerda

Mexikói húsgombóc

Mexikói húsgombóc

Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.


Hozzávalók:

- 35 dkg darált pulyka/marhahús

- 1 tojás

- 2-3 ek kukoricaliszt

- 1 tk mexikói /taco fűszerkeverék

- 25-30 dkg mexikói zöldség keverék (mirelit)

- 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom

Só, bors, szárított petrezselyem zöldje, olaj a sütéshez

Köret: kukoricalisztből készült metélt

A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.




Vizes kézzel gombócoljunk falatnyi darabokat a húsos masszából. Ebből a mennyiségből 25-28 gombóc jön ki.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és abban szép pirosra sütöm mind két oldalát, majd kiszedem a serpenyőből.




A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon és húsdarabkákon megpirítom, és kis lángon, lefedve pár percet párolom.




Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kis vizet, összeforralom, és visszahelyezem a gombócokat. Lefedve készre párolom.

Kukoricás széles metélttel tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Kukoricas szelesmetelt helyett kenyerrel, jo?

Chef Viki írta...

ESC perverz :-))

De beállok mögé a sorba :-D

Garffyka írta...

Kukoricás szélesmetélttel ÉS kenyérrel?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin