2007. december 30., vasárnap

A karácsonyi menű lépésenként: 3.

Azért majdnem sikerült befejeznem az idén a leírásokat, de sajna a sütik már csak jövőre maradnak. De pótolni fogom a hiányosságaimat, ígérem.

Nézzük a husik és köretek záró akkordját:

6.: Ecetes burgonya saláta: kb. 1/2 kg főzni való burgonyát héjastól megfőzök félkeményre, majd hagyom a vízben kihűlni. Közben elkészítem az öntetet: 3 ek ecet, 3 ek cukor, 3 dl víz, ezeket alaposan összekeverem és hagyom állni, izlé szerint egy kis durvára őrölt színes borssal dúsíthatjuk.
1-1 fej lila és vöröshagymát félfőre vágom, és beleteszem az ecetes lébe, és megpucolom a kihűlt burgonyát. Szép egyenletes karikákra vágom, és óvatosan beleforgatom a lébe, majd hagyom kb. 1-2 órát pihenni hogy az ízek összeérjenek.

7.: Svéd gomba saláta: 40 dkg szeletelt konzerv gombát vagy ennek megfelelő kb. 50 dkg friss csiperke gombát ( azért konzerv, mert ünnepek előtt már nem kaptunk szép friss gombát, de ilyen salit mindenképpen szerettem volna :-) ), alaposan lecsepegtetünk ( ha friss akkor azt megtísztítjuk és felvágjuk ), addig egy kis fej vöröshagymát apró kockákra vágunk. 2 ek étolajon a hagymát megpároljuk, hozzá adjuk a gombát, jól átforgatjuk, erre ráteszünk két kis doboz ( összesen kb. 10 dkg ) sűrített paradicsomot, 1 tk kakukkfüvet, 2-3 babérlevelet, egy kis őrölt borsot, és kb 2 ek citromlét. Lassú tűzön finoman forraljuk, és közben ízesitjük, sóval és ha kell akkor egy kis cukorral. Ha elkészült, akkor alaposan kihűtjük, és hidegen tálaljuk.
Tökéletes light vacsora is lehet.


8.: Burgonyapüré: a már többször is említett burgonya püré receptje itt található.

9.: Borsós rizs: amikor a rizst lepirítottam, és felöntöttem a pároló lével, teszek rá a rizs mennyiségének az 1/4-nek megfelelő fagyasztott borsót, belekeverem és ezzel párolom össze. ( ez lehet bármilyen fagyasztott zöldségkeverék, nagyon finom wok keverékkel is )


10.: Csabai töltött karaj receptje itt! található, ( ha nem gond nem másolom be mégegyszer )



Hát azt hiszem erre az évre ennyi, már csak az évzáró postomat tervezem, addig is Mindenkinek kellemes pihenést, és Boldog Új Évet, de ne feledjük, január másodikán már van mit csinálnunk, úgyhogy óvatosan a pezsgőkkel.
Szép napot: max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin