Egy legendás süti.
Sokan és sokszor emlegették már, például Andinál is olvastam.
De el is jött az idő amikor ki kellett próbálnom. Azt már tudtam Garffykától, hogy mindenképpen tunningoljam meg gyümölccsel. Ő többek között barackkal próbálta, én az almát választottam. Néztem a zöldségesnél őszi baraclot, de nagyon puha volt, befőttet pedig nem akartam, ezért lett az alma.
Elöljáróban meg kell jegyeznem, hogy az eredeti mennyiség felét csináltam csak, ezért lett lapos.
Hozzávalók (egy 30x40 cm-es tepsihez) :
Tészta:
1/2 kg túró
7 dkg lágy vaj
3 ek búzadara
1 ek liszt
5 ek kristálycukor
2 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1 cs vaniliás cukor
1/2 mk szódabikarbóna ( vagy 1 mk sütőpor )
1 mk vanília kivonat
1 mk mézes sütemény fűszerkeverék
Tetejére :
3 db közepes alma
2 csipet őrölt fahéj
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojás
A tészta alkotó elemeit összekevertem, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítem. Az almákat meghámozom, kivágom a magházát, cikkere vágom, szépen elterítem és finoman meghintem fahéjjal.
A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverem és a tetejére terítem.
Előmelegített sütőben, 180 c-on sütöttem kb 35-40 percet.
max kommentje: kicsit rondácska lett, viszont nagyon finom lett. Már dolgozom az új verziókon, nagyon tetszett.
2 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik nekem, ki is fogom próbálni :-)
Na, azt hiszem tudom, mit sütök a négy nap alatt, ezt, de most a la Max :-)
Megjegyzés küldése