2008. október 18., szombat

Aljnélküli-almás túrós szelet

Egy legendás süti. 
Sokan és sokszor emlegették már, például Andinál is olvastam.
 
De el is jött az idő amikor ki kellett próbálnom. Azt már tudtam Garffykától, hogy mindenképpen tunningoljam meg gyümölccsel. Ő  többek között barackkal próbálta, én az almát választottam. Néztem a zöldségesnél őszi baraclot, de nagyon puha volt, befőttet pedig nem akartam, ezért lett az alma.
Elöljáróban meg kell jegyeznem, hogy az eredeti mennyiség felét csináltam csak, ezért lett lapos.



Hozzávalók (egy 30x40 cm-es tepsihez) :


Tészta:

 

1/2 kg túró


7 dkg lágy vaj


3 ek búzadara


1 ek liszt


5 ek kristálycukor


2 egész tojás


csipet só


reszelt citromhéj


1 cs vaniliás cukor


1/2 mk szódabikarbóna ( vagy 1 mk sütőpor )


1 mk vanília kivonat


1 mk mézes sütemény fűszerkeverék


 

Tetejére : 


3 db közepes alma 


2 csipet őrölt fahéj


2 dl tejföl,  


1 evőkanál liszt,


1 tojás





A tészta alkotó elemeit összekevertem, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítem. Az almákat meghámozom, kivágom a magházát, cikkere vágom, szépen elterítem és finoman meghintem fahéjjal.

A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverem és a tetejére terítem.




Előmelegített sütőben, 180 c-on sütöttem kb 35-40 percet.

max kommentje: kicsit rondácska lett, viszont nagyon finom lett. Már dolgozom az új verziókon, nagyon tetszett.

2 megjegyzés:

cukroskata írta...

Ez nagyon tetszik nekem, ki is fogom próbálni :-)

Garffyka írta...

Na, azt hiszem tudom, mit sütök a négy nap alatt, ezt, de most a la Max :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin