2008. október 15., szerda

Sajtos-sonkás pizzatekercs

Annyi maradék van a fagyasztóban, hogy el kell kezdenünk felhasználni, mert lassan nem lesz hely. Van mártás alap, van húslé, van főtt husi, csirkecsont, és találtam egy darabka füstölt sonkát is. Kiolvasztottam, majd annyi vízben megfőztem, amennyi ellepte. Természetesen a levet elraktam, így pont belefért a sonka helyére a frigóba:-)
Szóval megfőztem, és ledaráltam. Készült belőle egy adag sonkás tészta, és ez a pizzarollni.




Pizza tészta:

6 ek olíva olaj

20 gr só

20 gr cukor

320 ml víz

340 gr kenyér liszt (BL-80)

300 gr sima liszt (BL-55) 

1-1 tk oreganó és bazsalikom(szárított)

Ebből készítettem egy alap tésztát.


Töltelék:

1 tubus krémsajt

3 ek darált főtt sonka

2 ek reszelt sajt

1 db tv paprika kockázva

só-bors



A tésztát 4 részre daraboltam, egyenként kinyújtottam, kb. 25 cm-es körnek. Az összekevert töltelék negyedét a tészta közepére kentem, úgy hogy a szélén, kb. 5 cm üresen maradt. Nyolc cikkre vágtam, és úgy tekertem fel, hogy a háromszög csúcsán kezdtem, és jöttem kifelé a szélesebb részéhez. Jó szorosan tekertem, de próbáltam a tölteléket is benn tartani.

A rollnik tetejét egy kis olajjal megkentem, és 20 percig pihentettem. A sütőt 180 c-ra állítottam, és abban sütöttem szép pirosra (kb. 15-18 perc).

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin