Egy süti, ami bővelkedik a sztorikban. Az első az hogy amikor csináltuk, szegény olyan csúnyácska lett hogy nem lehetett fotózni. Aztán már a neve is vicces, mert akitől kapta Cicaanya, azt mesélte hogy egy barátnőjétől kapta, akinek az Olga nevű kolléganője adta a receptet. Megtaláltam a mindmegette.hu-n is, ott is Olga néven szerepelt. Most már tényleg érdekelne ki lehet az az Olga?
Mindegy, a süti nagyon finom, és ez a lényeg:-)
A készítésről készült képek itt parkoltak, csak a végeredmény hiányzott, de közben megtaláltam Taeninél is a képét, meg a receptjét.
De most itt a mi kész képünk is. Háát olyan csokítós lett, randa, de nagyon finom.
Olga almása:
7-8 db alma kimagozva, meghámozva, és vékony szeletekre vágva
fahéj
tészta:
8 tojás
18 dkg cukor
3 ek méz
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
3 ek kakaópor
krém:
25 dkg margarin
18 dkg cukor
4 dl tej
2 cs vaniliás pudingpor
csoki bevonat:
20 dkg csokoládé
1 ek vaj
1 dl tejszín
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megspricceljük egy kis vízzel, és ebben terítjük el a szeletelt almát, és meghintjük fahéjjal.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a mézzel. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzá adjuk a tojás fehérjét kemény habbá verve. Ezt a tésztát két részre vesszük.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 1 ek vizet. Az alma tetejére simítjuk, erre pedig a fehér tésztát teritjük.
180 c-on (légkeverésen) 35-40 percig sütjük.
Várjuk meg míg teljesen kihül, addig készitsük el a krémet.
A margarint a cukorral keverjük jó habosra, a tejben főzzük meg a pudingport, és azt is hűtsük ki. (egyszerűsíti a dolgokat, ha először a krémet abból is a pudingot csináljuk meg, mert amire végzünk a tésztával, a sütéssel, addigra kihül a puding)
A kihült pudingot és a cukros margarint keverjük össze.
A kihült almás tésztát kiborítjuk, és arra terítjük a krémet. A csokit megolvasztjuk, a vajjal és a tejszínnel kikeverjük, és finoman beterítjük vele a krémet.
A későbbi szeletelést segíti, ha a csoki félig dermedt állapotában, a tetejét berácsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése