2008. október 10., péntek

Ropogós keszeg chips tzazikivel

Ez ám a fúziós konyha!

Magyar keszeg, kínai ihletésű tésztában sütve, görög tzazikivel. 
Miután ismeretséget kötöttem Wang mester jóvoltából az egyik kínai alap panírral/bevonattal, azóta azt keresem miként is használhatnám. 
Ebédre valami gyorsat és könnyűt szerettem volna enni. Találtam a frigóban keszeg darabokat, és már össze is állt a kép.



Hozzávalók:

személyenként 15-20 dkg hal (jelen esetben keszeg, de nagyon fincsi más halból is)

keményítő

liszt

sütőpor/szódabikarbóna

olaj, só, bors, halas fűszer keverék



A halat felvágtam kb. 2-3 cm darabokra, só, bors és egy kis citrombors, és így hagytam 20 percig pihenni. Aztán megszórtam keményítővel és rá egy kis víz, jól összekevertem, és így is állt 20 percet.

A wokban olajat hevítettem, és kikevertem a tésztát. két kanál lisztet és három kanál keményítőt vegyítettem, bele egy késhegyni szódabikarbónát, egy löttyintésnyi olívaolajat, és kevéske vízzel jó sűrű tésztává kavartam. 

Ebbe forgattam a halat, és a forró olajban, forgatva ropogósra sütöttem. Lecsepegtettem, és egy adag tzazikivel tálaltam, de bármilyen salival jó lenne.

Gyors, viszonylag kis kalória értékkel, laktató, fehérjedús étel lett belőle, jól is laktam vele.  

5 megjegyzés:

Garffyka írta...

Szia Max, gondolom nem wokban sütve is finom lehet. Gondom mindössze annyi, kevesebb nap van egy héten, mint amennyi finomságot elénk tálalsz :-)

max írta...

Garffyka!
Köszönöm a lapot!

A sütésnél az a lényege hogy forró bő olajban süssük ki, nekünk van wokunk, és azért abban csináltam. Mi az hogy nincsen wok? Azonnal pótolni a hiányosságokat:-)

Mian írta...

Fúú, Max! Ma szívesen befizettem volna hozzád ebédre! :)

max írta...

Fincsika volt, de már kutatom a további "áldozatokat" is, már a rákon gondolkozom.

Névtelen írta...

Kedves Max! milyen keményítőt használt a panírhoz?
vio

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin