2008. október 3., péntek

Káposztában sült csirke

Az úgy volt....
Ez a recept, pontosabban az eredetije, a Morzsáló fórumon kering a Morzsikák között. Azt hiszem az eredetit Pannicica(aki a Alkotótársam) írta be, de aztán Garffykát is megihlette.

Engem is megihletett az egyszerűsége, csak egy kicsit módosítottam rajta, tettem még bele egy kis lilahagymát, és savanykás almát.

Nagyon egyszerű, ún takarítós étel, pikk-pakk össze lehet készíteni, sütés közben nem igényel törődést, tehát addig lehet "takarítani":-)





Káposztában sült csirke by max:

1 fej kisebb fehér káposzta

1-2 fej lilahagyma

2-3 kisebb savanykás alma

6 db csirke felsőcombfilé

2-3 gerezd reszelt fokhagyma

10 dkg reszelt félkemény sajt

2,5 dl tejföl (a nagy pohár 450 gr-os fele)

1-2 dl főzőtejszín 

bazsalikom, kömény, só, bors, olaj 




A fokhagymát kikeverem a bazsalikommal, a köménnyel, sóval, borssal és 2 ek olajjal, A combokat megkenem a páclével, és beleforgatom, benne pihentetem.
 


A káposztát laskára vágom, a hagymát vékonyan félfőre, az almát meghámozom, kimagozom, és azt is vékonyan felvágom.

Egy mélyebb tepsit kiolajozok, és a káposzta felét elterítem benne, rá a hagyma és az alma felét.



Erre terítem a filéket, arra a hagyma és az alma maradékát, majd a káposztát. Adok a tetejére egy kis só-bors szórást, öntök alá egy kis (kb. 1 dl) vizet, majd szorosan letakarom alufóliával.

A sütőt 200 c-ra állítom, ebben sütöm 15 percet, majd a hőfokot leveszem 180 c-ra és ott hagyom egy órácskát süldögélni.



Ha letelt az idő, kiveszem a sütőböl, fólia le, megszórom a sajttal, majd a tejfölt kikeverem a tejszinnel, és szépen azt is ráöntöm.

Vissza teszem a sütőbe, grillezős beállítás, felső sütés, 210 c-ra, és itt addig pirítom míg szépen megsül a sajtos-tejföl rajta.



Mi köret nélkül ettük, így is laktató, de ha valaki igényli, egy kis párolt rizst lehet hozzá tálalni.

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Húúú, ez az étek nagyon jól hangzik, és még nem találkoztam vele...de fogok, a saját konyhámban, köszi!

Garffyka írta...

Max, nálunk is visszatérő vendég lesz, és ahogy olvasom a bejegyzést, meg nézem a fényképeket, gondolom te sem először-utoljára készítetted :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin