2008. október 29., szerda

Teszt: Varga Csárda, Mórahalom 2X

Nem szeretnék a nagybecsű étterem tesztelő és kritikus Kollégák babérjaira törni, csupán elmesélni, hol jártunk és mit találtunk.
Vannak olyan pillanatok, mikor nem a csúcsgasztronómiát keressük, hanem egy olyan helyet ahol családiasan lehet étkezni, úgy hogy a végösszeg nem ér fel egy kisebb vagyonnal, de azért nem is a "meneküljünk innen" kategória.
Az alapötletet az adta, hogy a családunk egy része (7-8 fő, és azért ilyen bizonytalan a létszám, mert kétszer mentünk vissza, és addigra fogyatkoztunk), az unatkozós pénteki (aztán hosszú hétvégés és a hétfőt is hozzácsapó) barangolásba kezdtünk szeged-makó-hódmezővásárhely háromszögben.
Egy kiadós szegedi séta után, Sógorom ajánlására elindultunk a mórahalmi Varga Csárdába. Több szegedi célpont után válsztottuk a célt. A szempontok azok voltak, hogy a Sógor és én mindenképpen halászlét ettünk volna (vagy pacalt), de a többiek normál étekre vágytak( már ha a rántott sajt annak számít).
A sógorom esküt tett, hogy Ő már többször is evett itt, és nagyon jó a pacal (kicsit önző a fickó, mert a környéken van egy tanyája és ha szegeden eszünk, akkor oda már nem megyünk, így viszont ez is meglett). Na jó végül is nem bántuk meg, hiszen ha 2x megjelentünk az egységben, akkor csak jó volt.

Varga csárda, Mórahalom:

Ügyes elhelyezéssel, a termálfürdő oldalában, bejárati lehetőséggel a fürdőtől is. Modern épület, de belül ügyes dekorációs kiegészítőkkel csárdás hangulat. Tiszta belső tér, a terítők egy kicsit kopottak, de tiszták. Pénteki nap volt az első, az étterem full tele, de ügyes pncérünk, aki elénk jött, azonnal intézkedett, egy fiatal párt átültett egy kis asztalhoz, így szerkesztett helyet a nyolc főnek.



Bejárat a fürdőtől (a kép a Mórahalom.hu-ról származik, köszönöm)


Étlap korrekt, választékos, zóna ételekkel, kimélő ételekkel. Kóstoltunk a két nap alatt:

- halászlé (nagyon finom és bőséges adag, pedig zónát kértünk)

- szegedi halpaprikás túrós csuszával

- rántott pulykamell

- gomba fejek sörtésztában

- hagyma leves cipóban

- rántott sajt

- egy személyes bőségtál (ezt hétfőn ettük a Sógorral, de úgy hogy előtte ettünk mind a ketten egy-egy zóna halászlét és utána közösen egy ilyen tálat. Tökéletesen elég volt, sőt ztalán egyedül nem is bírtam volna megenni a tálat), rántott borda és ponty, gombás szelet, vegyes köret

- ananászos pulykamell sajttal... stb

Az adagok bőségesek voltak, bár egy kicsit sótlanok voltak a rántott ételek, és a sült burgonya, de ez javítható, nem úgy mintha sós lenne.



Zóna halászlé (bocsi de a képek telefonnal készültek)


Kiszolgálás: udvarias, távolságtartó, tiszta és szakamilag is tökéletes kiszolgálás (extrára nem is vágytunk), váltott brigáddal, a telt ház ellenére sem unatkoztunk, és az ételek is időben asztalra kerültek. A fiatal kollégának még tanulnia kell a tartármártás ügyes elhelyezését a másik oldalra, úgy hogy nem teszi bele az ujját, de ez tényleg csak apróság.



Ananászos sajtos pulykamell



Rántott sajt



Konyha, ételek: minden finom volt, mindenkinek ízlett, ám ami kicsit furcsa volt, hogy a tálalás a rumlis pénteken kicsit kerekebb volt, mint a nyugodt hétfőn. Pénteken jutott minden halászlé mellé erős pista és karikázott erős paprika, a szokásos sültes diszítésre is paradicsom, hétfőre csak egy erőspistike, paprika nem, és csak cékla trónolt a tányéron a káposztán. 
Tényleg ezeket a "tujákat" nem kéne már kidobni? Szerintem rémes egy hófehér káposzta csomó tetején díszelgő céklától szinezve, de ez csak "cullang".

Árak: 8 főre, 2 pálinka, italok mindenkinek, 2 plusz leves, 8 főétel körettel 15 e huf, szerintem tökéletesen elfogadható.

Ajánló: halászlét mindenképpen kóstolni, és a fürdőt is érdemes meglátogatni.

Értékelés: (++)

négy kategóriát létesítettem

- többet nem (-)
- adok még egy esélyt (-+)
- jó volt (+)
- ha erre járok, bizotsan itt fogok enni (++)

Az értékelések teljesen inkognítóban készültek, és semmilyen ellenszolgáltatást nem fogadtunk el, és a privát véleményünket tükrözi.

Az étterem és a fürdő képe innen származik köszönöm.

2 megjegyzés:

Garffyka írta...

Max, ez nagyon korrekt és jó leírás. Ha Mórahalom felé visz az utunk, betérünk ide.

Gabojsza írta...

Szia Max! Rád is gondoltam szeretettel, ha lenne kedved a 7 dolog játékhoz. Részletek itt: http://href.hu/x/7az0
Köszönöm!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin