2008. szeptember 6., szombat

Sajtos-fokhagymás cabatli

A cabatli (cibatta és kifli társításából készült péksütemény) sikeres szereplése óta töröm a fejemet, hogyan is lehetne ezt szupi étket túrbózni.

Alapból a sajthoz nyúltam, mert az egyik kedvenc kiegészítőnk, meg imádom amikor kelt tésztában sül a sajti.


Sajtos-fokhagymás cabatli (18 darabhoz):

Tészta:

50 gr vaj/margarin

20 gr só

20 gr cukor

320 ml tej

100 gr rétesliszt

200 gr teljeskiőrlésű búzaliszt

360 gr kenyérliszt

180 gr félkemény sajt

7 gr szárított élesztő

a kenéshez olvasztott 50 gr vaj/margarin, kicsire reszelt, 100-120 gr félkemény sajt és 2 gerezd reszelt fokhagyma




A tésztához kimért sajt darabkát felkockázom, kb. 1 x 1 cm-es darabokra, és 2 ek lisztben megforgatom, hogy ne tapadjanak össze.

A tészta alkotó elemeit bekészítem a kenyérsütőbe, a sajtot a legtetjére teszem, az élesztővel.

Tészta program, dagasztás és kelesztés. A kenéshez szánt vajat megolvasztom, és belekeverem a reszelt fokhagymát.


A kész tésztát 3 részre osztom, kinyújtom, megkenem a fokhagymás vaj 1/3-val, majd megszórom a reszelt sajttal (szintén a harmadával).

Feltekerem, jó szorosan, és felvágom 6 egyforma darabra. A másik két darab tésztával ugyanígy járok el.



A megmaradt vajjal a végén megkenem a tetejét is. Meleg helyen kelesztem, míg a duplájára nő.

Sütőben, 180 c°-on, alsó-felső sütés, légkeverésen 12-14 perc alatt készre sütöm.

2 megjegyzés:

Garffyka írta...

Szia Max, ha nem is fokhagymásan, de reszelt sajttal megszórva készült szülinapos cabatli, mindenki elégedetten rágcsálta :-) Köszi a receptet

Max írta...

Köszike!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin