2008. szeptember 15., hétfő

A Szigetházi tésztás szelet lépésenként

A (talán legkedvesebb) receptem, a szigetházi tésztás szelet. Egyben a hús és a köret, és még vann benne sok más finomság is.

Kedves Olvasóim kérték, hogy a régebbi bejegyzésben, nem jól látszanak a képek, nem ismételném meg újra az elkészítését.

Hát íme itt van lépesenként.


Hozzávalók (20x30 cm tepsihez):

1 csomag leveles tészta

70 dkg csirke/pulyka comb filé

10 dkg fekete erdei sonka

10 dkg reszelt sajt

2 tojás

2,5 dl tejföl

1,5 dl főző tejszín

2-3 savanykás alma

5 dkg húsos szalonna

7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka

só, bors, majoranna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,




1. lépés:

a megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.



2. lépés:

A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.

A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.



3. lépés:

Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.


4. lépés:

Megszórom darált borssal, majorannával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.



5. lépés:

Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.


6. lépés:

Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes-tejföllel.


7. lépés:

Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.




Remélem így már nyomonkövethető a készítése. Jó étvágyat hozzá!

Eredetiben itt található.

2 megjegyzés:

Sütis néne írta...

hű, ez tuti az én húsevő páromnak való!ki fogom próbálni! köszi!;-)

Brigitta írta...

Nagyon gusztusos és ínycsiklandó fogás! Vasárnapi ebédnek fogom elkészíteni, tuti befutó lesz! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin