Kedves Olvasóim kérték, hogy a régebbi bejegyzésben, nem jól látszanak a képek, nem ismételném meg újra az elkészítését.
Hát íme itt van lépesenként.
Hozzávalók (20x30 cm tepsihez):
1 csomag leveles tészta
70 dkg csirke/pulyka comb filé
10 dkg fekete erdei sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl főző tejszín
2-3 savanykás alma
5 dkg húsos szalonna
7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka
só, bors, majoranna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,
1. lépés:
a megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
2. lépés:
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
4. lépés:
Megszórom darált borssal, majorannával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
5. lépés:
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
6. lépés:
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes-tejföllel.
7. lépés:
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
Remélem így már nyomonkövethető a készítése. Jó étvágyat hozzá!
Eredetiben itt található.
2 megjegyzés:
hű, ez tuti az én húsevő páromnak való!ki fogom próbálni! köszi!;-)
Nagyon gusztusos és ínycsiklandó fogás! Vasárnapi ebédnek fogom elkészíteni, tuti befutó lesz! :)
Megjegyzés küldése