Kedves Olvasóim kérték, hogy a régebbi bejegyzésben, nem jól látszanak a képek, nem ismételném meg újra az elkészítését.
Hát íme itt van lépesenként.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMfhq3ZqLFlEyjCq_hXrclulbfrxBdad426VFIuWXRmExxM_q1wkheOLs1GIqWi1ngdaJRWQs6a8WG55wp6Yx8G6F-iHrMn3HS0PFO9p6aF6mEQ9-4_D12xwabOzTi7zpE1GH_zytoeMo/s400/szigethazi9.jpg)
Hozzávalók (20x30 cm tepsihez):
1 csomag leveles tészta
70 dkg csirke/pulyka comb filé
10 dkg fekete erdei sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl főző tejszín
2-3 savanykás alma
5 dkg húsos szalonna
7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka
só, bors, majoranna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3jXrwbsb0p8MV86_Tm_n-Gu1n8TcE3Fd5jA-LBXzTGPVyzBy34vcbUBA78TKSFKZC2bCRAVa0-ANNYoNdqYZFYf7ceXe8Ubt0uN92W7clWJkViHABt4iDgTvJpZWqQsi60nRLNChUVzg/s400/szigethazi3.jpg)
1. lépés:
a megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
2. lépés:
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUDaQVsNCpusMdmSPU7_z2nrNvCeGxE-4J4IYuSfQBwk-H7KxUwypphU8hOTKkNGEeXpXRG_kk6NtFVt2csu0smHd4kB7NaYLwvl8ggFLsEtpnDENyxtyhAU5xV5yPJZHf9cV3HXqUSow/s400/szigethazi4.jpg)
4. lépés:
Megszórom darált borssal, majorannával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
5. lépés:
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
6. lépés:
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes-tejföllel.
7. lépés:
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
Remélem így már nyomonkövethető a készítése. Jó étvágyat hozzá!
Eredetiben itt található.
2 megjegyzés:
hű, ez tuti az én húsevő páromnak való!ki fogom próbálni! köszi!;-)
Nagyon gusztusos és ínycsiklandó fogás! Vasárnapi ebédnek fogom elkészíteni, tuti befutó lesz! :)
Megjegyzés küldése