Alapból a sajthoz nyúltam, mert az egyik kedvenc kiegészítőnk, meg imádom amikor kelt tésztában sül a sajti.

Sajtos-fokhagymás cabatli (18 darabhoz):
Tészta:
50 gr vaj/margarin
20 gr só
20 gr cukor
320 ml tej
100 gr rétesliszt
200 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
360 gr kenyérliszt
180 gr félkemény sajt
7 gr szárított élesztő
a kenéshez olvasztott 50 gr vaj/margarin, kicsire reszelt, 100-120 gr félkemény sajt és 2 gerezd reszelt fokhagyma
A tésztához kimért sajt darabkát felkockázom, kb. 1 x 1 cm-es darabokra, és 2 ek lisztben megforgatom, hogy ne tapadjanak össze.
A tészta alkotó elemeit bekészítem a kenyérsütőbe, a sajtot a legtetjére teszem, az élesztővel.
Tészta program, dagasztás és kelesztés. A kenéshez szánt vajat megolvasztom, és belekeverem a reszelt fokhagymát.
A kész tésztát 3 részre osztom, kinyújtom, megkenem a fokhagymás vaj 1/3-val, majd megszórom a reszelt sajttal (szintén a harmadával).
Feltekerem, jó szorosan, és felvágom 6 egyforma darabra. A másik két darab tésztával ugyanígy járok el.
A megmaradt vajjal a végén megkenem a tetejét is. Meleg helyen kelesztem, míg a duplájára nő.
Sütőben, 180 c°-on, alsó-felső sütés, légkeverésen 12-14 perc alatt készre sütöm.
2 megjegyzés:
Szia Max, ha nem is fokhagymásan, de reszelt sajttal megszórva készült szülinapos cabatli, mindenki elégedetten rágcsálta :-) Köszi a receptet
Köszike!
Megjegyzés küldése