Járt már a fejemben, de valahogy mindig elmaradt, de most a Morzsikáknál feltünt a fórumon, és gondoltam, én is megsütöm a mi verziónkat.
Előre bocsátom, ebben a szőlő dominál, de mindenki a saját kedvére módosítja az arányokat.
Hozzávalók (4 rúdhoz):
2 csomag (16 lap) rétestészta
50 dkg félzsíros túró
1 cs vaníliás cukor
pár csepp vanília kivonat
1 tk reszelt citromhéj
2 egész tojás és egy plussz fehérje
50-60 dkg nagyszemű, édes szőlő
8-9 tk cukor
egy marék háztartási keksz
A tojásokat a cukrokkal és a vanília kivonattal a késes aprítóban kikeverem (ha nincs akkor lehet egy habverővel is, de így gyorsabb), és apránként hozzáadom a túrót. Jól kihabosítom, majd a kekszel szilárdítom, mert a szőlő is fog egy kis levet engedni. Annyira szoktam szilárdítani, hogy azért kenni lehessen.
A szőlőt megmosom, lecsepegtetem, félbe vágom (amit kihagytam, a magot nem szedtem ki, legközelebb majd bíbelődöm vele).
A lapokat darabonként megolajozom (olajzó spray sokat segít, köszönöm JancsiBá:-)), és négyesével összerakom. Megkenem a krémmel, és elszórom rajta a szőlőszemeket.
Szorosan összetekerem, a tetejét is olajozom, majd 180-190 c°-on szép pirosra sütöm.
Egy pohárka borral, isteni beszélgetőtárs:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése