2008. szeptember 3., szerda

Tévedésből: sajtos-csirke húskrém

Azért tévedésből, mert egy adag pulykacombfilét akartam elővenni, és az esti kómában ez egy adag csirke csontnak sikeredett.
A reggeli gyors pulyka olvasztáson (szerb rizseshús készült belőle) kívűl, még ott volt a feladat, a kiolvadt csirke maradvány hasznosítása.

A maradék abból képződött, hogy imádok csirke comb filével dolgozni. A fennmaradó húsos csontot rendszerint megfőzöm levesnek, de ez az adag most nyersen lett lefagyasztva.
Hamar összeállt a képlet, most is főzök belőle egy kis alaplét, de a csontokat alaposan le fogom tisztítani.





Pár darab zöldséggel, egy fej hagymával főztem annyi levest, amennyi ellepte a csontokat. Só, bors, és addig főztem, mig a zöldség puha lett, majd leszűrtem, és egy kicsit kihűtöttem.

A húst és pár apró darabka bőrkét alaposan megtisztítottam, a zöldséget kockára vágtam.



A késes aprítóban egy kis csomag petrezselyem levéllel összeaprítottam, majd hozzá adtam egy evőkanálnyi mustárt és egy tubus krémsajtot.


Simára kevertem, ha egy kicsit híg lenne, egy kis reszelt trappistával stabilizálhatjuk. Ha kész, tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.



Egy szelet friss kenyérrel isteni gyors vacsi, a képen egy szeletke mediterrán paradicsomos kenyérrel látható. Mártogatósnak sem utolsó, egy jó kis tortilla chips-el, nyami-nyami:-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin