Különlegessége hogy ismét előkerült a régen sokat használt, ám mostanában hanyagolt sütőzacskó.
Szárnyasok zöldfűszerrel:
3-4 egész csirkecomb
3-4 pulykaszárny
pácoláshoz:
1 ek fokhagymás olíva olaj
2 ek étolaj
1 ek olíva olaj
1 ek mustár
1 tk szárított majoranna
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított zeller levél
1/2 tk szárított kakukkfű
1/2 tk szárított kapor
1 tk szárított tárkony
só, bors
A megtísztított szárnyas alkatrészeket sózzuk, borsoszzuk. A fűszereket kikeverjük az olajokkal, majd a mustárral.
A páclével bedörzsőljük a húst, majd a sütőzacskóba rendezzük. A csomagot egy tepsire tesszük, és azzal rakjuk be a sütőbe.
180 c°-on, kb 80 percet sütjük. Az idő egy kicsit hósszúnak tűnik, de meg kell párolódnia rendesen.
Viszont nagy előnye hogy tökéletesen magára lehet hagyni, és addig mással lehet foglalatoskodni.
Burgonyapürével és friss idény salátával fogyasztottuk. Nagyon finom volt:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése