2009. december 9., szerda

Krédes (kréker édesen)

Krédes

Ez a kréker édes változata. Amikor az első krékert csináltam, emlékszem hogy Valaki(k) megcsinálta/ták édesen is, de akkor elsiklottam felette. Most viszont valahogy beugrott és szükség volt "valamibelemarkolós" sütire. Hát ez lett(volt) belőle:

Hozzávalók:


9 dkg napraforgó olaj

36 dkg víz

4-5 tk cukor

3-3,5 dkg friss élesztő

75 dkg liszt

1,5-2 tk (citromos) só

A szórásához:

Fahéj és barnacukor

Narancsos cukor

Grillázs morzsa

Reszelt, sütésálló csokoládé…


Az alapanyagokat rugalmas tésztának kidagasztjuk és kelesztjük 1-1,5 órácskát. Lisztezett nyújtólapon átgyúrjuk, hat részre osztjuk.




Vékony lapokra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírra, azon megformázzuk, meghintjük a kiválasztott ízesítővel.




Eligazítjuk, szép egyenletesre, majd a sodrófával belenyomkodjuk a tésztába.




Felszabjuk tetszés szerinti formákra, és előmelegítet sütőben ropogósra sütjük.




Egy nagy tálba terítjük, és hagyjuk kihűlni. Én ajánlanék hozzá fegyveres őrséget és mozgásérzékelős kamerát is.




Jó étvágyat hozzá!



3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

:-DDD

Már az beszédes, hogy "volt". De a fegyveres őrség és mozgásérzékelős kamera... Na ez kész :-)))

Este markolós volt nálunk is, igaz mézeskalács formátumban: picike mézes sütemények :-)

Edit (Esc) írta...

Bele akarok markolni!!!
Ket kezzel!

egycsipet írta...

Klassz recept, nagyon tetszik!
Vajon ha a szekrény tetejére mentem, a gyerek elérheti valahogy? :D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin