2008. február 22., péntek

Cookies remake

Már alapjaiban az felkeltette az érdeklődésemet, ahogy a Morzsikák áradoztak erről a kekszről.
Ízbolygo áfonyás-csokis keksze volt a bűnös. Amikor megtaláltam, mert egy kicsit el volt rejtve, még a kedves Bloggerina ( Ízbolygó ) is kellett hozzá hogy megleljem, de meg van, és most már nem engedem elveszni.
Szóval az eredeti receptben van áfonya, de sajna nálunk az aszalt dolgokat annyira nem kultiválják, tehát sürgős átalakításra volt szükség.


Cookies by max:

15 dkg teljes kiőrlésű liszt ( spar, bio )
15 dkg sima liszt ( BL55 )
25 dkg vaj
4 dkg dextróz ( szőlőcukor )
4 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor ( vagy pár csepp vanília kivonat/aroma, én ezzel csináltam )
1 tojás sárgája
10 dkg torta bevonó csoki
12 dkg marcipán massza
1 ek mandula forgács

Az alapanyagokból gyúrok egy jó kis tésztát, viszonylag sietősen, hogy a vaj minél kevésbé olvadjon meg. A csokit kis darabokra aprítom, a marcipánt jól lehűtöm, és a csoki-mandula darabokra reszelem a nagylyukú reszelővel, és a tésztába dolgozom. Az egészet befóliázom, és hűtőbe teszem legalább 2 órára.



Kiveszem a hűtőböl, és várok 15-20 percet, hogy egy kicsit puhuljon, kis gombócokat tépek belőle, kilapítom a tenyerembe, sütőpapírra teszem, és előmelegített sütőben 180-190 c-on 15-18 perc alatt megsütöm.
max kommentje: mindenképpen kell hozzá egy zárható doboz, mert szobahőmérsékleten nagyon gyorsan "párolog", ez a mennyiség nem bírta 1,5 napig:-))

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin