2008. február 11., hétfő

Olajos káposzta


A család rendelése rakott káposzta. A kedvenc zöldségesünknél van finom igazi hordós káposzta. A rakotthoz kell kb 1 kg, de bennem dolgozik a kisördög, és kérek 1,3 kilót. Már ahogy jöttem haza, előttem volt a kedven salátás tálam egy adag olajos káposztával.
De nincs tökmagolajam:-((
Sebaj van extra szűz olívám, napraforgó magom és fokhagymás olajam. Meglesz ez:-))

Olajos káposzta: annak idején Anyu úgy vett mindig káposztát ( hmm..milyen ismerős ), hogy tudjon csinálni Apunak egy adag olajost. Valahogy akkor nem igazán értékeltem ezeket az autentikus étkeket. Bezzeg most. Nem sűrűn, de előtörnek az emlékek, és meg akarom csinálni.
Megcsináltam.

Olajos káposzta:

30 dkg savanyított káposztát átmosok, és egy kicsit megvágok. Lecsepegtetek egy doboz sós lében eltett zöldbabot. A tálba teszem a babot, kicsi só és bors, és egy teáskanál édes fűszer paprika. Összekeverem és belekeverem a káposztát. Meglocsolom egy kis olíva olajjal ( ha van akkor itt jöhet egy kis tökmag olaj ), és félreteszem hogy az ízek össze érjenek.



Egy kis darabka sonkát és egy szeletke barna kenyeret megpirítok egy kis serpenyőben. A káposztát a tálba rendezem, megszórom a pirított sonkával és pár szem napraforgó maggal.
Jó étvágyat!
Közben azon gondolkozom ez mennyire fér bele az egészséges kategóriába?
Várom a gondolatokat.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin