2008. február 18., hétfő

VKF!13-ra az Alkotótársamtól:-))

Megbeszéltük az Alkotótársammal ( Viki aki hétköznap a Pannicica névre hallgat, és ez egy hosszú történet, most hagyjuk, tehát Pannicica-val ), hogy közsen alkotunk ( persze ezért is Alkotótárs:-)) ) valamit a VKF!13-ra.
Váltottunk pár mailt, de megmondom őszintén, hogy a hétvégén más irányú elfoglaltság miatt csak vendég voltam, konyha közelébe sem mentem ( na jó egy picit: kalács, bableves, körtés gombóc, de ezt majd késöbb ), így egyenlőre ezeket teszem közzé, mellékelem a ATárs levelét is, szigorúan, csak az ide vágó részeket. És bocsi a képekért, de csak mobil volt kéznél.




By Pannicica:

Sajtos csirke római tálban, kétféle körettel:

A csirkecombokat besóztam, borsoztam. Lisztet összekevertem pirospaprikával, még borssal, és őrölt köménnyel, ebbe forgattam a húst, és leraktam a beáztatott római tálba. Két sor lett belőle, a sorok közé majd a tetejére is hagymakarikákat szórtam, rá reszelt sajtot és az egészet leöntöttem fokhagymás (nagy)tejföllel. Másfél óra alatt megsüt hideg sütőben kezdve.




Jó kis szaft keletkezett alá, így első köret krumplifánk volt.

Krumplifánk:

4 kisebb krumplit megfőztem, összetörtem, kihűtöttem. Ütöttem hozzá egy tojást, 1 dl tejben megfuttatott negyed kocka élesztővel és annyi liszttel gyúrtam tésztává, amennyit felvett, plusz só-bors. Megkelesztettem, kispohárral kiszaggattam, és jó forró olajban megsütöttem. (irtózatos finom lett…)



Második köret:

Krumpli muffinformában:

Másfél kiló krumplit megpucoltam és almareszelőn lereszeltem. Sóztam alaposan, borsoztam és reszeltem hozzá szerencsendiót is. Kivajazott muffinformába töltöttem, a tetejükre kb. fél evőkanál tejszínt nyomtam – főzőtejszín a dobozából, hát úgy érzésre :)) Durván 40 percig sütöttem. Hagyhattam volna tovább is, mert ugyan megpuhult, de nem sült köré ropogós kéreg, így bányászni kellett őket a lukakból :)) Azért megettük :))



A desszert pedig pudingos babák voltak:-))


max kommentje: huhh, nagyon izgalmasnak hangzik, biztos hogy ki fogom próbálni, és irigylem a férfiembert, hogy ezt mind meg kellett ennie:-)) Szuper, gratulálok Pannicica!!, és köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin