Váltottunk pár mailt, de megmondom őszintén, hogy a hétvégén más irányú elfoglaltság miatt csak vendég voltam, konyha közelébe sem mentem ( na jó egy picit: kalács, bableves, körtés gombóc, de ezt majd késöbb ), így egyenlőre ezeket teszem közzé, mellékelem a ATárs levelét is, szigorúan, csak az ide vágó részeket. És bocsi a képekért, de csak mobil volt kéznél.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvOcAOfI9BADpt1wKrgvS5jiTvSFG6-hNw-GI1Bf_VdOfDsg92zidfT9k_CRg9CC2IPSF3GCCmW9ZAKFuaXN-L4InUpIgHhZJqPsANtN-3BtU1LmGZrXrBXQ9Mc7e3lyECWRaygHbUWY8/s320/K%C3%A9p_0217.jpg)
By Pannicica:
Sajtos csirke római tálban, kétféle körettel:
A csirkecombokat besóztam, borsoztam. Lisztet összekevertem pirospaprikával, még borssal, és őrölt köménnyel, ebbe forgattam a húst, és leraktam a beáztatott római tálba. Két sor lett belőle, a sorok közé majd a tetejére is hagymakarikákat szórtam, rá reszelt sajtot és az egészet leöntöttem fokhagymás (nagy)tejföllel. Másfél óra alatt megsüt hideg sütőben kezdve.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUhQ4dTgdsqH80ZPs_7aB0H3WNG1dghfuAx_RCndr6HKNg3UeNsUyNGsiqy3MziTtkH5yxLyRkqEoIFzIDxzGxTpQOq1Whby2e2ihOjfUrbvcngds-0ZRyxxtwfSo-V4MLRy-ShhkJ8Z0/s320/K%C3%A9p_0216.jpg)
Jó kis szaft keletkezett alá, így első köret krumplifánk volt.
Krumplifánk:
4 kisebb krumplit megfőztem, összetörtem, kihűtöttem. Ütöttem hozzá egy tojást, 1 dl tejben megfuttatott negyed kocka élesztővel és annyi liszttel gyúrtam tésztává, amennyit felvett, plusz só-bors. Megkelesztettem, kispohárral kiszaggattam, és jó forró olajban megsütöttem. (irtózatos finom lett…)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGZBwI3TCG-H1AFirygaBbax6qGUv7TzTCmxwLoU-my0yT6cjDA0AP0ejV1cIvW6TOw6chuVLPdfF7acArjo2dg4JQG3h6-xBkBI7EmubmyZnTNBQXNSR2AP00PMn9KW6myYgqRzIH7qk/s320/K%C3%A9p_0215.jpg)
Második köret:
Krumpli muffinformában:
Másfél kiló krumplit megpucoltam és almareszelőn lereszeltem. Sóztam alaposan, borsoztam és reszeltem hozzá szerencsendiót is. Kivajazott muffinformába töltöttem, a tetejükre kb. fél evőkanál tejszínt nyomtam – főzőtejszín a dobozából, hát úgy érzésre :)) Durván 40 percig sütöttem. Hagyhattam volna tovább is, mert ugyan megpuhult, de nem sült köré ropogós kéreg, így bányászni kellett őket a lukakból :)) Azért megettük :))
A desszert pedig pudingos babák voltak:-))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0zffjh27-sSJ1P7qK1JeiQXTdsdQ257PqOfdsLSCaTZ1qe3pwFY4y3iucS-uaes62ebbJpqmk1SNAh6JwBtWOuhNp5HoUZXE5Ka6tPiN5lqDf-e5wSlw1N6Rmwda6_s-AyYj1vu85ubc/s320/K%C3%A9p_0219.jpg)
max kommentje: huhh, nagyon izgalmasnak hangzik, biztos hogy ki fogom próbálni, és irigylem a férfiembert, hogy ezt mind meg kellett ennie:-)) Szuper, gratulálok Pannicica!!, és köszönöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése