Valamiért az elején még volt olyan aminek volt, de aztán elvesztek. Mármint a szalagok. Nagy duzzogva megettük, így szalag nélkül, mondjuk az ízén ez nem változtatott, nagyon finom volt.
Nyomoztam egy kicsit, miért is történhetett ez a katasztrófa.
- túl forró volt az olaj?
- túl sokáig kelt?..stb
Nem tudom, de majd legközelebb módosítok és beszámolok a végeredményről.
De addig is lássuk ezt.
Szalagos ( szalag nélküli ) fánk:
1 ek olaj, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 kk só, 2 tojás sárgája, 300 ml tej, 500 gr sima liszt ( BL55 ), 7 gr szárított élesztő
Érkezési sorrendben, szoba hőmérsékletűen, kenyérsütő, tészta program ( 1 ó 50 p ).
A kész tésztát kinyújtom, és egy szaggatóval kiszaggatom, majd letakarva kelesztem még 25-30 percet.
Közepesen meleg olajban kezdem sütni, arra figyelve, hogy ami most a tálcán felül van, az fele kerüljön az olajba. Amíg sűl addig most letakarom, majd pár perc múlva megfordítom, de ilyenkor már nem kell letakarni.
Itt még meg van a szalag!!!
Cicaanya és a Soma porcukorral szórva fogyasztja, Aya és én pedig lekvárral, jelen esetben házi cseresznye lekvárral ettük.
De hova tünt a szalagom????
2 megjegyzés:
Szia Max!
A képek alapján az a baj, hogy habzott az olaj. Én is próbálkozok mostanában a fánkkal, és egyszer volt ilyen - mikor túl sok liszt ragadt a fánkokra, és aztán belehullott az olajba, ami felhabzott. És ahogy látom, nálad is lisztesek voltak a fánkok - talán jobb liszt nélkül vagy minimális liszttel nyújtani, de valakinél olvastam, hogy olajozza a deszkát. Meg persze az is lehet, hogy forró volt az olaj, de ahhoz már igazán nem értek... :)
Nem tudom, igazam van-e, csupáncsak a saját próbálkozásaim eredménye alapján írtam. :)
Köszi!!
Majd megpróbálom úgy, mert igény van rá, végül is Nekik mindegy hoyg szalag vagy nemszalag:-))
Megjegyzés küldése