A húsokat kiklopfoljuk és sózzuk borsozzuk. Egy sütőedényben a zsírszalonna felét kipírítjuk, majd leszedjük a zsírról. Pirosra sütjük a husikat, majd vissza tesszük ( természetesen ez a nagyobb mennyiségre vonatkozik ), és megpároljuk.
A maradék zsírszalonnán a hagymát egy másik lábosban megdinszteljük, rá tesszük a kolozsvárit, a paradicsom pürét, majd a gombát. Fűszerezzük, a sóval finoman, mindkét szalonna sós! Puhára pároljuk, majd rátesszük az uborkát.
Összerottyantyuk, ha kész, ráöntjük a húsra, és egy kis vízzel felengedjük. Alaposan összeforraljuk. A húsokat ellenőrizzük hogy mennyire puhák. ( rámszóltak az asztalnál, mert olyan puha volt a husika, hogy a villámmal el tudtam vágni, de ezt állítólag nem illik. Tudom: kés és villa, jó de akkor melyik kezembe fogjam a rántott húst?:-)) )
Köretnek párolt rizst és burgonypürét készítettünk.
max kommentje: az eredeti receptben nincs gomba, és a kolozsvári helyett sonka van.
Itóka: a desszert miatt egy tokaji sárgamuskotályt ( A Pincemester bora? 2001 ) ittunk. Hát nem estem hasra, ittam már sokkan finomabbat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése