Amióta megcsináltuk Pannicicával a toncsi azaz tonhalas-csiga receptjét, azóta izgat a krém, mint csak simán szendvicskrém, persze egy kicsit feltúrbózva.
Ma reggel megvilágosodtam. Míg sétálgattam az isparban, fejben összeraktam a krémet.
Volt hozzá otthon minden, így siettem haza, hogy megcsinálhassam, és már ott is lebegett előttem egy vékonyka rozsos pirítósra kenve a krémem. Még jó hogy azért láttam az utat a szendvicstől:-))
Tonhalas (szendvics)krém:
1 doboz 185 gr-os növényi olajban eltett tonhal darabok (nem az a gazdaságos trutymós, hanem az igazi? darabok), 1/2 doboz kukorica konzerv, 5-6 szem óriás zöld olívabogyó, 5-6 darabka mediterrán ínyenc fokhagyma, 1/4 piros kaliforniai paprika, egy kis darabka uborka, 1 szál újhagyma, 1 tubus natúr tejszínes krémsajt,
A tonhalat lecsepegtetem, a tőbbi hozzávalót apró kockára vágom és kikeverem a sajttal, és a végén óvatosan belekeverem a halat, de óvatosan hogy ne törjön teljesen össze.
A fent említett teljes kiőrlésű és rozsos pirítósra kenve fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése