2008. február 20., szerda

The Turkey Burger:-))


Hamburger volt a mai terv. A terv az megvolt, csak szép marha hús, na az nem volt. De én hambit akarok, akarok...
Amióta én csinálom a pogácsát hozzá ( hamburger ), azóta valahogy elvárják a minőséget, hah fene a bendőjüket. Menjenek a sárgaem-hez:-))
Szóval nincs marha, de kell a burger. Kutatás, találtam viszont pulykát, ígéretes 7%-os zsírtartalom. Nem néz ki egy kicsit hülyén? türkeyburger=török burger:-))
Egy próbát megér ( később kiderült, megérte ).




Alap: 1 kg darált pulyka hús ( combfilé ), 1 szép savanykás alma, 1/2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tk metélőhagyma ( szárított ), só, bors.

Az almát meghámozom, a hagymával és a fokhagymával meg a vajjal egy aprítógéppel összevágom, beledolgozom a húsba, és fűszerezem. Lefóliázva hűtőbe teszem 2 órára ( lehet több is ).


Megformázom a pogácsákat, az össz súly lett 1,2 kg, abból csináltam 8 szép szeletet. Frissentartó fóliával elválasztom és letakarom, és vissza teszem a hidegre.


Olajozott teflon serpenyőben közepesnél egy kicsit gyengébb tűzön szépen átsütöm, arra figyelve hogy ne forgassam sokat, mert akkor szétesik.



Eredeti hambi buci, mustár alapra rá a husi, sajt, fehér hagyma karikák, ketchup, uborka karikák és egy kis paradicsom, no meg egy jó nagy harapás.

max kommentje: az igazi akkor is a marha, viszont a türkey/pulyka a sertést testhosszal megelőzi. Finom omlós, kellően szaftos, szóval fincsi lett. Hajrá, próba cseresznye:-))

2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Laikus kérdés: az alma miért kell bele?

Max írta...

Nem tom, valami vegyi reakció, az alma sav és a hús fehérje?, kutattam egy kicsit, és nagyon sok helyen így csinálják ( pl. StahlJudit is ), megtetszett, mindig teszek bele, alma van, dúsítja a dolgokat, és nagyon fincsi!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin