2008. február 25., hétfő

Gyors&könnyű: Az öntött karfiol

Próbálom megkeresni azt a pillanatot, amikor ez az étel bekerült a családba, vagyis az asztalára. Annyi dereng hogy egy szombat délelőtti rádióadásban hangzott el az alap, de azóta jelentős fazonigazításon esett át. Már akkor elkészítettük, és azóta is sűrű vendég nálunk, bár alaposan át lett alakítva.
Mondhatni elnyerte mai modern formáját.
Nem is emlékszem az eredetire.

Viszonylag könnyű, hiszen az alapanyagok csökkentett zsírtartalmúak, és nincs hozzá adott zsiradék, só, és szénhidrát.
Tehát alapítója a gyors&könnyű kategóriának.
Öntött karfiol:

Kellékek:
2 kis fej karfiol, 15 dkg sovány sonka, 1 doboz 450 gr-os 12%-os tejföl, 4 tojás, 1/2 doboz csemege kukorica, 10 dkg sajt, vegeta, borsA karfiolokat rózsáira szedem, és vegetás vízben egy kicsit előpárolom (ha van pároló edény akkor lehet abba készíteni). Egy tepsit kikenek olajjal, és beleterítem a rózsákat. A sonkát csíkokra vágom és a kukoricával elterítem rajta.


A tojást egy kis vegetával és borssal felverem, majd belekeverem a tejfölt. Az öntetet rá a karfiólra, és megszórom a lereszelt sajttal. Eligazgatom, és előmelegített sütőben 220 c-on sütöm 65-70 percet.


Ha már szép piros a teteje szép piros, akkor kész. Kiveszem, és várok vele még 25-30 percet, utána lehet tálalni.Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin