Mondhatni elnyerte mai modern formáját.
Nem is emlékszem az eredetire.
Viszonylag könnyű, hiszen az alapanyagok csökkentett zsírtartalmúak, és nincs hozzá adott zsiradék, só, és szénhidrát.
Tehát alapítója a gyors&könnyű kategóriának.
Öntött karfiol:
Kellékek:
2 kis fej karfiol, 15 dkg sovány sonka, 1 doboz 450 gr-os 12%-os tejföl, 4 tojás, 1/2 doboz csemege kukorica, 10 dkg sajt, vegeta, bors
A karfiolokat rózsáira szedem, és vegetás vízben egy kicsit előpárolom (ha van pároló edény akkor lehet abba készíteni). Egy tepsit kikenek olajjal, és beleterítem a rózsákat. A sonkát csíkokra vágom és a kukoricával elterítem rajta.
A tojást egy kis vegetával és borssal felverem, majd belekeverem a tejfölt. Az öntetet rá a karfiólra, és megszórom a lereszelt sajttal. Eligazgatom, és előmelegített sütőben 220 c-on sütöm 65-70 percet.
Ha már szép piros a teteje szép piros, akkor kész. Kiveszem, és várok vele még 25-30 percet, utána lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése