Az egész heti agytréning után, szombaton délután azt mondta sütni szeretne valamit. Hajrá!
Már régóta szemezett a kardinálissal, és mióta megtalálta ezt a receptet, meg akarta csinálni.
Megcsinált(uk)a
Gesztenyés kardinális:
6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 3 dkg liszt
20 dkg gesztenyemassza, 50 dkg tejszínhab, 1 dkg zselatin, 10 dkg lecsepegtetett meggy, 10 dkg porcukor
A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kristálycukorra. Sütőpapírra habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzink úgy, hogy a csíkok között egycsíknyi helyet hagyunk.
A maradék fehérjébe belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Ezt a masszát szintén habzsák segítségével a fehérjecsíkok közé nyomjuk (2x2 csík). 160-170 fokon 30-40 percig sütjük
A gesztenyemasszát a porcukorral és egy kis rummal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A szelatint egy kevés vízben megduzzasztjuk, és langyosra melegítjük, végül habverő segítségével elkeverjük a gesztenyekrémben.
Az egyik tésztára rákenünk egy réteg krémet, majd megszórjuk meggyel. A maradék krémet rárétegezzük, végül ráhelyezzük a másik tésztát. Hűtőben dermesztjük 1 napig.
Hűtőben dermesztjük 1 napig. másnap porcukorral szórjuk és szeleteljük.
max kommentje: a képeken az egész adag fele látható, de ebből a mennyiségű alapanyagból, 2 rúd jön ki. Egy rúd 8 személynek bőségesen elég.
4 megjegyzés:
Ez nagyon szép, és biztos finom is. Egszer kipróbálom :-)
Finom...volt:-((
Utólag és őszintén: sok vele a koszolás és a macera, de megéri, és nem mindennapi desszert. Örülök hogy tetszett, és remélem értesítesz ha kipróbáltad.
segíts nekem légyszíves :)
megcsináltam a sütit, és nekem az összes cucc ráragadt a sütőpapírra és nem bírtam leszedni, így viszont meglehetősen ronda (de finom:)) lett a süti.
Kedves MK!
Nem tudok másra gondolni, csak arra hogy a sütőpapír minősége nem jó. Ha esetleg kipróbálnod legközelebb, akkor vagy sütőlemez(teflonos), vagy finoman alá vajazni.
Megjegyzés küldése