2008. február 10., vasárnap

A Gesztenyés kardinális szelet

Cicaanya relaxálni akart:-)) ( jól sikerült )
Az egész heti agytréning után, szombaton délután azt mondta sütni szeretne valamit. Hajrá!
Már régóta szemezett a kardinálissal, és mióta megtalálta ezt a receptet, meg akarta csinálni.
Megcsinált(uk)a


Gesztenyés kardinális:

6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 3 dkg liszt
20 dkg gesztenyemassza, 50 dkg tejszínhab, 1 dkg zselatin, 10 dkg lecsepegtetett meggy, 10 dkg porcukor


A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kristálycukorra. Sütőpapírra habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzink úgy, hogy a csíkok között egycsíknyi helyet hagyunk.



A maradék fehérjébe belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Ezt a masszát szintén habzsák segítségével a fehérjecsíkok közé nyomjuk (2x2 csík). 160-170 fokon 30-40 percig sütjük


A gesztenyemasszát a porcukorral és egy kis rummal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A szelatint egy kevés vízben megduzzasztjuk, és langyosra melegítjük, végül habverő segítségével elkeverjük a gesztenyekrémben.


Az egyik tésztára rákenünk egy réteg krémet, majd megszórjuk meggyel. A maradék krémet rárétegezzük, végül ráhelyezzük a másik tésztát. Hűtőben dermesztjük 1 napig.


Hűtőben dermesztjük 1 napig. másnap porcukorral szórjuk és szeleteljük.

max kommentje: a képeken az egész adag fele látható, de ebből a mennyiségű alapanyagból, 2 rúd jön ki. Egy rúd 8 személynek bőségesen elég.

4 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Ez nagyon szép, és biztos finom is. Egszer kipróbálom :-)

Max írta...

Finom...volt:-((
Utólag és őszintén: sok vele a koszolás és a macera, de megéri, és nem mindennapi desszert. Örülök hogy tetszett, és remélem értesítesz ha kipróbáltad.

Névtelen írta...

segíts nekem légyszíves :)
megcsináltam a sütit, és nekem az összes cucc ráragadt a sütőpapírra és nem bírtam leszedni, így viszont meglehetősen ronda (de finom:)) lett a süti.

Max írta...

Kedves MK!

Nem tudok másra gondolni, csak arra hogy a sütőpapír minősége nem jó. Ha esetleg kipróbálnod legközelebb, akkor vagy sütőlemez(teflonos), vagy finoman alá vajazni.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin