Az egész heti agytréning után, szombaton délután azt mondta sütni szeretne valamit. Hajrá!
Már régóta szemezett a kardinálissal, és mióta megtalálta ezt a receptet, meg akarta csinálni.
Megcsinált(uk)a
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEaTF4S-itXcbNaTXjKRTe8xCVOwJAF9_Q6WMUUnYQ1VdMTLA8JWKt5w-xsZJp9-g0NQ_S0HR6Ev1iJBjXmx-kmO_pajge7WVYhWyzDrnrkuQs9jaL3zCEdy2kEHYSLupPzEDufmqPlf8/s320/kardi18.jpg)
Gesztenyés kardinális:
6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 3 dkg liszt
20 dkg gesztenyemassza, 50 dkg tejszínhab, 1 dkg zselatin, 10 dkg lecsepegtetett meggy, 10 dkg porcukor
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhghFLKQMahp6jlWpOMT2HbF0-xCb1bHp7CbeCKf1_4QLM6YfmKsLqm2caQ22DCu0kBW2u3wWu1K47uYNddfFndjehNGTUMrFEEBHtM9ZrXkxynzGy9PS9CYlox-paX6WZvNvu1IbroUDs/s320/kardi6.jpg)
A fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kristálycukorra. Sütőpapírra habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzink úgy, hogy a csíkok között egycsíknyi helyet hagyunk.
A maradék fehérjébe belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Ezt a masszát szintén habzsák segítségével a fehérjecsíkok közé nyomjuk (2x2 csík). 160-170 fokon 30-40 percig sütjük
A gesztenyemasszát a porcukorral és egy kis rummal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A szelatint egy kevés vízben megduzzasztjuk, és langyosra melegítjük, végül habverő segítségével elkeverjük a gesztenyekrémben.
Az egyik tésztára rákenünk egy réteg krémet, majd megszórjuk meggyel. A maradék krémet rárétegezzük, végül ráhelyezzük a másik tésztát. Hűtőben dermesztjük 1 napig.
Hűtőben dermesztjük 1 napig. másnap porcukorral szórjuk és szeleteljük.
max kommentje: a képeken az egész adag fele látható, de ebből a mennyiségű alapanyagból, 2 rúd jön ki. Egy rúd 8 személynek bőségesen elég.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinY3K9P7CfS-3DCqrwInhFn7655xcEOYu1jFDR3Umazbps46ptNPLD8rsdTSidnFxRHC3Y_FrN2Qs2kUBI3VUe2cEGOZksTgHOesXhALPiYW2tb52etJUrKajKC6Zz_evd9bjGgIR4Grc/s320/kardi19.jpg)
4 megjegyzés:
Ez nagyon szép, és biztos finom is. Egszer kipróbálom :-)
Finom...volt:-((
Utólag és őszintén: sok vele a koszolás és a macera, de megéri, és nem mindennapi desszert. Örülök hogy tetszett, és remélem értesítesz ha kipróbáltad.
segíts nekem légyszíves :)
megcsináltam a sütit, és nekem az összes cucc ráragadt a sütőpapírra és nem bírtam leszedni, így viszont meglehetősen ronda (de finom:)) lett a süti.
Kedves MK!
Nem tudok másra gondolni, csak arra hogy a sütőpapír minősége nem jó. Ha esetleg kipróbálnod legközelebb, akkor vagy sütőlemez(teflonos), vagy finoman alá vajazni.
Megjegyzés küldése