2008. február 7., csütörtök

Gyors, egyszerű ebéd/vacsi 2. ( ViKifli )


Ezt a bonyolult gyorsétket, Cicaanya fejlesztette ki nyári rohanós napokra. Reggel összeraktuk, majd délben Aya megsütötte, és kipostázta a családtagoknak. Aztán ahogy jött az ősz, a VIrslisKIFLI megmaradt a hétköznapok gyors vacsijaként, de sűrűn előfordul a bulikaják között is.

Egyszerű, gyors, és roppant jól variálható, nem utolsó sorban anyagi vonzata sem vészes. Gondoljunk csak bele, ha összegyűlik egy kisebb baráti társaság, 5 pár virslivel, meg 3 bagettel, nem igazán lennénk nyerők. Ebből viszont átlag étvágyú vendégünk sem eszik meg 2 db-nál többet.


ViKifli ( 4 felnőtt részére, meg azért mert ennyi volt , és azt csináltam meg):

5 pár jó minőségű virsli, 3 rúd bagett ( lidl, 139 huf ), 1 db tömlős krémsajt, 1 doboz kukorica konzerv, 12 dkg sajt ( jelen esetben gouda ) reszelve


Melegítsük elő a sütőt 240 c-ra, és béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral. A bagettet vágjuk 4 részre, és mindegyikbe vágjunk egy fordított T betűt. Nyissuk szét, bele a krémsajtból ( egy kis lyukat szoktam bökni a végére, és akkor kis guszta hurkákat lehet vele rajzolni ), rá 2 tk kukorica, arra a virsli, még egy kis kukorica, és a reszelt sajt. Zutty be a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük át.


Még melegen tálaljuk.

A nálunk fellépő verziók: ízesített krémsajt vagy szendvics/vajkrém ( a magyaros ízesítésű nagyon fini ), mexikói zöldség keverék, füstölt sajt.



Tudom nem nagy durranás, de amikor már az aprónép megkérdezi hogy mikor csinálunk már olyan virslissajtosakármit?, az azért jelent valamit.

Csak egy ötlet volt, bocsika...

nézz körül a hűtőben, hátha össze tudsz hozni gyorsan egy hasonlót:-)) Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyszerű,de nagyszerű!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin