Hát Beatbull kolléga jól feladta a leckét,, sokat törpöltem rajta.
Gondoltam csinálok egy jó fagylaltot, elkészítek valami desszertnek a fagyott változatát, de aztán úgy gondoltam, olyat kellene, amit más is megtud később csinálni.
Külön öröm hogy a 200-ik postomra sikerűlt a dolgot időzíteni.
Imádjuk a gyros-t, de két kamasz gyerekkel elmenni a gyroszsohoz, az már kész anyagi csőd. Ezért (is) lett kigondolva ez a gyros(pótló) tekercs.
Még annyit módosítottam, hogy nem igazán szokott otthon lenni sült gyroshús, ezért amikor készítem az általam nagyon kedvelt, són sűlt csirkét, abból tele rakom a tepsit, és az el nem fogyasztott darabokat lefagyasztom, így bármikor tudom produkálni a tekercset.
Csirkés gyros tekercs (30-32 db):
Tészta: egy adag fehér kenyér tészta.
Töltelék:
2-3 db són sűlt csirkecomb, kicsontozva,
3-4 ek joghurt,
1 szál újhagyma,
1/2 fej vöröshagyma,
1 tk gyros fűszerkeverék,
1-1 tk szárított petrezselyem és metélőhagyma
só,bors
A hagymát a hússal, a késes aprítóban összeaprítom, fűszerezem, és a joghurttal lazítom. A tésztát két részre veszem, jó vékonyra kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem, és kb. 3 cm-es csíkokra vágom.Nem kelesztem, hanem a hideg sütőbe teszem az első adagot, és akkor gyújtom be, 200 c-on, sütöm kb. 35-40 percet.
Készíthetünk hozzá egy salátát, és erősparika krémmel kevert joghurtba, vagy tejfölbe mártogatjuk.
3 megjegyzés:
A címet olvasva hirtelen arra gondoltam, hogy valami dürüm döner-szerű megvalósítást alkalmaztál, aztán annál meglepőbb volt a tekercseket/csigákat megpillanatani ;) nagyon jó ötlet - elvégre a pizzát is tekerik ma már csigákba, miért ne lehetne gyros-szal is ugyanezt? ;)
... és gratu a 200.-hoz! ;)
Köszi!!:-))
Megjegyzés küldése