2008. május 4., vasárnap

200. és VKF! XV-re: gyros tekercsben

Mikor olvastam a VKF! XV. kiírását, megijedtem, mit is tudok én erre produkálni?
Hát Beatbull kolléga jól feladta a leckét,, sokat törpöltem rajta.

Gondoltam csinálok egy jó fagylaltot, elkészítek valami desszertnek a fagyott változatát, de aztán úgy gondoltam, olyat kellene, amit más is megtud később csinálni.

Külön öröm hogy a 200-ik postomra sikerűlt a dolgot időzíteni.



Imádjuk a gyros-t, de két kamasz gyerekkel elmenni a gyroszsohoz, az már kész anyagi csőd. Ezért (is) lett kigondolva ez a gyros(pótló) tekercs.
Még annyit módosítottam, hogy nem igazán szokott otthon lenni sült gyroshús, ezért amikor készítem az általam nagyon kedvelt, són sűlt csirkét, abból tele rakom a tepsit, és az el nem fogyasztott darabokat lefagyasztom, így bármikor tudom produkálni a tekercset.



Csirkés gyros tekercs (30-32 db):

Tészta: egy adag fehér kenyér tészta.

Töltelék:

2-3 db són sűlt csirkecomb, kicsontozva,

3-4 ek joghurt,

1 szál újhagyma,

1/2 fej vöröshagyma,

1 tk gyros fűszerkeverék,

1-1 tk szárított petrezselyem és metélőhagyma

só,bors



A hagymát a hússal, a késes aprítóban összeaprítom, fűszerezem, és a joghurttal lazítom. A tésztát két részre veszem, jó vékonyra kinyújtom, megkenem a krémmel, feltekerem, és kb. 3 cm-es csíkokra vágom.
Nem kelesztem, hanem a hideg sütőbe teszem az első adagot, és akkor gyújtom be, 200 c-on, sütöm kb. 35-40 percet.
Készíthetünk hozzá egy salátát, és erősparika krémmel kevert joghurtba, vagy tejfölbe mártogatjuk.

3 megjegyzés:

Beatbull írta...

A címet olvasva hirtelen arra gondoltam, hogy valami dürüm döner-szerű megvalósítást alkalmaztál, aztán annál meglepőbb volt a tekercseket/csigákat megpillanatani ;) nagyon jó ötlet - elvégre a pizzát is tekerik ma már csigákba, miért ne lehetne gyros-szal is ugyanezt? ;)

Beatbull írta...

... és gratu a 200.-hoz! ;)

max írta...

Köszi!!:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin