2008. május 14., szerda

Mi van? nálunk a hűtőben:-)

Megfogott Maci gondolata, azzal kapcsolatban, hogy mennyire vagyunk bevállalósak.
Ki meri megmutatni a hűtőjét?
Gourmandula kezdte, és Beatbull folytatta a bemutatót, amit aztán Maci is postolt.

Hát legyen, megmutatom én is. Előre bocsátom hogy a Kedvesemen kívűl, még két fiatalkorúval élek, akiknek vannak bizonyos bolondériájuk. Ezt hellyel-közzel meg is említem.

Lássuk:



Felső sor: maradék paprikás szalámi, puha margarin krém, mögötte bontott lekvárok: áfonya (Tündinénis), sárgabarack (Anya), egy kis mediterrán fokhagyma, natur joghurt, egy dobozban a kenőmájas vége, egy hámozott kiwi, előtte a mai ebéd: tejfölös krumplifőzelék.
Második sor: elől a tálcán az epres-túrós szelet (tegnap csináltuk Ayával, készülök postolni, már archíváltam), mögötte 3 doboz tejföl, oldalt egy doboz tojás (Anyutól, jaj tényleg, ha olvasod, erősen fogyóban a készlet, küldj fény post légyszi), rajta egy kis füstölt sajt darabka és egy fél szál kolbász.
Harmadik sor: a csoda robotgépünk habüstje, benne egy adag felvert tejszínhab az epres sütihez, mögötte egy pohár natur joghurt, lapka sajt, kocka (háromszög) sajt, ismét egy margarin, a parmalat-os dobozban egy kis maradék tzaziki, mellette a fasírozott a főzelékhez, alatta a szalonnás dobozom (benne kolozsvári, tea szalonna és frikandó sonka darabkák), szendvicskrém.
alsó bal oldali doboz: margarin sütéshez, krémsajt, szeletelt szalámi (elkezdődött a mérleg készítés Cicaanyának, nekünk fagyizó, így nincs sok idő a kaja előkészítéshez, ez a legpraktikusabb megoldás, veszünk 4-5 félét, és reggel is pikk-pakk tudok csinálni szendót az Aprónépnek), főzős ketchup, sertés zsír, hátul bontott befőttek: meggy, zölddió, cseresznye, körte.
alsó jobb oldali doboz: kenőmájas rudak (melegszendó alapnak, de a Soma csak ilyen formában hajlandó a májat fogyasztani), vaj sütéshez, energia ital, főzős mustár, újra szalámi, sajtos doboz, most trappistával.
Ajtó:
felső rekesz: hűtést igénylő kenőcsök, gyógyszerek, egy nagy darab holland sütő margarin, bontott kocka margarin, vaj.
középső polc: na erre gondoltam, mustár, ketchup, majonéz. A fiatalság ehhez szokott enni valamit, de szerintem csak ennek érzik az ízét, mert annyit rátesznek. A majonézt házi kivitelben csak a rántott sajt-gomba megoldáshoz, a ketchupot meg nem ám, mert a házi az paradicsomból van, bbbrrrr. Mellette egy kis maradék tejszin, és házi paradicsomlé.
Alul: meggybor, narancsos-gyömbéres shunji (japán gyümölcsbor), bontott tej, ice tea, és egy szintén bontott 2006-os Fuchsli, (ami tesztelve van, meddig bírja kibontott állapotban, kóstoltam tegnap, még mindig jó, pedig azt olvastam valahol, hogy bontva tartva már nem olyan finom, mint frissiben).
Nos hát ennyi volna. Várom a bátor, bevállalós kollégák postját. Hajrá mutassuk meg!!!

6 megjegyzés:

Unknown írta...

kép alapján nem is tűnt olyan óriásinak a hűtő, mint amekkorának a tartalma alapján lennie kellene ;) azért valahol picit eretnek dolog egy fuchslit napokon át bontva a hűtőben tartani ;)

Gourmandula írta...

grat grat a bevállaláshoz! :)
ketchup téma: én, mint paradicsomfüggő és ketchup függő, a bioboltokban kapható üveges ketchuppal (márka nem ugrik be, de csak egyfajta van) szoktam át a műanyagról az eredetire. Valami isteni, magában is tudnám kanalazni. Őőő. szoktam is. :/

Gourmandula írta...

ja, és narancsos gyömbéres gyümölcsbor? Honnan honnan honnan? Nagyon érdekelne... Ázsiabolt?

Ja, és főzéshez használod, vagy iszogatjátok (oder mind2), hogy van ez? Japán konyhában nem vagyok járatos, megyek guglizni...

Max írta...

Sorban, Beatbull: tudom hogy vétkeztem, de a kamra túl meleg, és hangsúlyozom tesztelem:-))

Gourmandula: csak egy bizonyos gyártó ketchupja jöhet szóba, és az aprónép írtózik az olyan jelzőktől hogy bio, egészséges, csökkentett energia tartalmú stb...

Bor: csak fogyasztásra, lidl ázsia akció, van szilvás, kóstolva, nagyon fini, ez a narancsos verzió, ez is fini, és volt még maracujás, de az nem vonz:-).
0,5 l ~ 500 huf, mult héten csütörtökön kezdődött az akció, külömben német termék, természetesen aromásított, de nem érdekel, mert nagyon finom, ajánlom!!!

Gourmandula írta...

na háát, pont most hétvégén voltam lidliben, de az ázsiai akcióból csak chiliszószt (otthonra) vettem, meg tikka massalas kukoricachipset (bulira) és fortune cookiest (szintén bulira) vettem. ezt nem is vettem észre.
De most nagyon megmozgatta a fantáziámat...gyömbéresnaris bor...

Névtelen írta...

Drága Fiam, Max!

A "művésznevemet" csupa kis betűvel kérem írni.
Így ni: tündi néni.

Az áfonya lekvárt ki ne tedd a hűtőből, mert tartósítószert nem tartalmaz.

Üdv: tündi néni

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin