2008. május 14., szerda

A pénteki vacsora folytatása

Folytatnám a pénteki vacsora leírását, igéretemhez híven. A beszélgetős összejövetelen, kihasználva azt hogy S. barátom szintén szereti a halat, és a tengeri dolgokat, így azt is készítettem.
Csináltam egy bruscetta alapot, a fehér kenyér héját levágtam, közepes vastagságúra szeltem, és reszelt sajttal megszórva (készült parmezánnal, és trappistával is, az érzékenyebbek részére), a sütőben megsütöttem.
Erre az alapra halmoztuk a külömböző feltéteket. A bruscetta alap magában száraz, ezért kell rá olyan feltét, ami egy kicsit szaftos, így az felpuhítja a kenyeret.

Csináltam egy kis fokhagymás-olívás koktélrákot és mozzarella salátát.



A füstölt lazacot kiterítettem citrom gerezdekkel egy tálra .


Mivel a lazac magában egy kicsit sós, ezért tettem mellé, aprított fehérhagymát, fokhagymás vajat, kapros-olívaolajos tejfölt (ezt egy orosz étteremről szoló filmben láttam, és gondoltam kipróbálom, hát valami isteni, bátran ajánlom), és antipasti jellegel egy kis olajbogyó ízelítőt.

És ehhez azért kellet inni is, megbontottunk egy 2005-ös Szigliget Vulcanus-t, Szatmári Gábortól (Szent Anatal pincészet, Szigliget).

Vulcanus: szürkebarát és budai zöld nemesítéséből készített száraz fehér bor.



max kommentje: nagyon jól illett a halhoz, nem egy kimondottan száraz, inkább gyümölcsös ízzel, semmi savas utóízzel.

Nagyon ízlett, kell is beszélnem Apukámmal, hozzon még, (ilyen előnyökkel jár ha a szülők és a pince egy utcában van:-))

És zárásként idézet a palackról:

Hosszú barátságok, örök szerelmek és nagy üzletek leggyakrabban egy jó hangulatú, terülj-terülj asztal mellett köttetnek. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő ételek mellé olyan szerettel termelt isteni nedűt válasszunk, amely "meggyőzően beszél".

Szatmári Gábor borász

folytatása következik a desszerttel...

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin