Azt olvastam valahol, hogy az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt), úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen lett.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGNAUHT7qKaiwP54bYFxtcnHN1izcpgkSXNZKv4IhZ-Ld71kLo95a4sgKMhzncs9FQj23Pb9ryAx0R7JhWPG_3oAABEOAdDZJGddn4ojwXlKcp9KvUwW1xdvMUwT9ebYX7RLG77MDi6Sw/s400/gnocchi1.jpg)
A mártáshoz:
50 dkg fehér spárga
15 dkg füstölt frikandó sonka
10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)
1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma
1 tubus krémsajt
2 ek tejföl
2 dl főző tejszin
1 dl száraz fehérbor
bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj
A spárgát/csírágat megmostam, a fás végét letörtem, és mivel ez leves spárga volt, a feje aljáig lehámoztam a héját. A csírág fejét meghagytam egyben, a többit felkarikáztam. Az olajon megfuttattam a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntöttem borral és fedő alatt addig pároltam, míg a spárga puha nem lett. Belekevertem a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntöm). Összefőzöm, ízesítem, rá a zöldfűszerek, és a csírág vége. Még egy rottyantás és kész is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJXFY0R36jE5QxIYTnunlzJXDF3sG5AHOKIXXiShQGy-Fl3HdHBeD6Gx5TW9lKoroeQDjJaWekzi1sa-8rg_04GHOl_fA-_wZ1LQjGt6ZF44ONuvLtJwJNo7hbHF3c2bUzfY9e843GaGw/s400/gnocchi2.jpg)
Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőztem. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedtem a szószra, majd óvatosan összeráztam, és már lehet is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése