2008. május 20., kedd

Gnocchi spárgával és sonkával

Igazából egy kicsit csaltam, mert "gyári" gnocchit használtam, de nem volt időm megcsinálni a tésztát, meg találtunk (penny, olasz hét akció), egy szerintünk finom és jó minőségű tésztát, és azt főztem ki.
Azt olvastam valahol, hogy az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt), úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen lett.


A mártáshoz:

50 dkg fehér spárga

15 dkg füstölt frikandó sonka

10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)

1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma

1 tubus krémsajt

2 ek tejföl

2 dl főző tejszin

1 dl száraz fehérbor

bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj

A spárgát/csírágat megmostam, a fás végét letörtem, és mivel ez leves spárga volt, a feje aljáig lehámoztam a héját. A csírág fejét meghagytam egyben, a többit felkarikáztam. Az olajon megfuttattam a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntöttem borral és fedő alatt addig pároltam, míg a spárga puha nem lett. Belekevertem a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntöm). Összefőzöm, ízesítem, rá a zöldfűszerek, és a csírág vége. Még egy rottyantás és kész is.



Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőztem. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedtem a szószra, majd óvatosan összeráztam, és már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin