Azt olvastam valahol, hogy az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt), úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen lett.
A mártáshoz:
50 dkg fehér spárga
15 dkg füstölt frikandó sonka
10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)
1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma
1 tubus krémsajt
2 ek tejföl
2 dl főző tejszin
1 dl száraz fehérbor
bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj
A spárgát/csírágat megmostam, a fás végét letörtem, és mivel ez leves spárga volt, a feje aljáig lehámoztam a héját. A csírág fejét meghagytam egyben, a többit felkarikáztam. Az olajon megfuttattam a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntöttem borral és fedő alatt addig pároltam, míg a spárga puha nem lett. Belekevertem a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntöm). Összefőzöm, ízesítem, rá a zöldfűszerek, és a csírág vége. Még egy rottyantás és kész is.
Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőztem. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedtem a szószra, majd óvatosan összeráztam, és már lehet is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése