Az idei első fagyitortám, egy sárgulási (a keszthelyi agrár egyetem ballagása, hintók, huszárok, csindaratta, és lelkes tömeg) ünneplésre készült, 40 emberke falatozott belőle.
Csokoládé fagyi a külső borítása, belül pedig, császármorzsa, puncs és karamell.
Csokoládé fagyi a külső borítása, belül pedig, császármorzsa, puncs és karamell.
Szép darabra sikeredett, több mint 5 kg-os, a tetején roppanós csoki diszítéssel.
Elfogyott:-))
Császármorzsa: jobb alsó sarok:-)
9 megjegyzés:
Hűűűű, hogy te miket tudsz! nagyon finom lehetett, bár ehettem volna belőle! ;-D
csatlakozom az előttem szólóhoz: HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ! azt a császármorzsa fagylaltot amelyik belül volt megosztanád velünk?
Köszike:-)
Császár morzsa fagyi ( módosítottam a postot, az alsó képen, jobb alsó sarok), szóval egy piskóta ízű alapfagylalt, baracklekvárral kevert piskóta darabokkal, és amikor eszed olyan íze van mint a császármorzsának.
huhh, ütős ez a torta ;) mondjuk 40 főre 5kg, az 125g/fő, no meg a belsejéről szóló sorokat olvasva - kötelező volt elfogynia ;)
Egy gombóc fagyi kb. 4 dkg, tehát átlag 3 gombóc fejenként, hozzáteszem ez egy viszonylag testes ízekből készült összeállítás, tartalmas, átlag embereknek épp elég belőle a 3 gombóc.
Beatbull: hivatkozva a koktélos postodra, szoktam ám csinálni Mojito-t is fagyiból. Nyáron nagyon kedvelik.
rá szabad kérdezni, hogy az alkohol milyen arányban kerül bele a fagyiba? persze már ha egyáltalán kerül bele ;)
Ebbe nem teszünk alkoholt (az hivatalosan nem fagy meg, meg gyerekek..), csak a limoncelló fagyiba, abb 4 cl megy a kb. 3 kg fagylaltba.
Mojito: citrom-lime alap, ment öntettel és menta levelekkel, és piros koktél cseresznyével. Az íze melegben inkább hűsít, de elég valósághű.
ah, igaz, "felnőtt-fagyi" lenne amúgy belőle... a koktélcseresznye gondolom inkább csak a kontraszt kedvéért kerül bele (?)
Feb.8.-án van a szülinapom, és nem fogok okoskodni ha ilyen tortát kapok:-)
Egy szavam se lenne..le a kalappal!!!
N.
Megjegyzés küldése