Ez a méret barátságos, könnyen kezelhető (nagy a szám, mert a töltést, ragasztást Aya csinálta, elvégre Ő a művész a családban).
Szóval húsos táska:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOZ2FoeaV7JijBHZIN7TZ0ktcHRZQ6fbfOIhwZ4ge277-F0zxhYlKYqIpYd7CBed48T3p0WNJyqb1UlFeb6SbvrJFfic0o3pIg3WF-RWDark5Ndu_ADLDhlNk7SOXYLcCf5GCoyzrG2Ww/s400/taska17.jpg)
Tésztának az alap fehér kenyér tésztát használtuk, ketté vettem, azt nyújtottam ki vékonyra, és a maradékot mindig vissza dolgoztam. Űgyes megoldás a formázó, mert a hátulja a lyukasztó, és megmutatja az ideális vastagságot, ha meglátszik az összeresztés, akkor vastag a tészta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrzuVNMGJO2z40vLNE29A8zz6Bxo3FjSLgAIr7MqfVK-AVdcJjWwfI9vYHPaO4z3HfGxT_c-v7lhbHRoNKsX_PB8IeeswBrXO6kDbMtr6p066_C4HVuKnq4MuBYjTLmuwW4WVdYxK4fz8/s400/taska181.jpg)
Tehát a tészta kinyújt, köröket kiszaggat, majd a formázót megfordítva, lehet tölteni. Arra figyeljünk hogy a töletelék legyen egy kicsit száraz, mert kifolyik amikor összepréseljük.
Töltelék (kb. 40 db-hoz):
8 dkg erdei/szegfű gomba
15 dkg füstölt frikandó sonka
1 tubus krémsajt
8 dkg reszelt félkemény sajt
2 szál újhagyma
reszelt friss barnakenyér morzsa a sűrítéshez
só, bors
a kenéshez egy kevéske tej
szóráshoz 7 dkg reszelt füstölt sajt
A hagymát apróra vágtam és megfuttattam olaj-vaj keverékén, rá az apróra vágott sonka, inkább pároltam mint pirítottam, hogy ne száradjon ki. Ízesítettem, bele a durvára vágott gomba, megpároltam, belekevertem a krémsajtot, és amikor az felolvadt, akkor rá a sima sajt. Amikor langyosra hült akkor a kenyér morzsával beállítottam a sűrűségét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVKFwMPlZWfceN83CbdLE0EH3gOWEDpsSWHGbpAWmqfsckt-5SjP7v-8Ni9b8Hd3eqPQPQV9yBVCIxLFlOXG4FCDclZYMaF33uIE4RNb6qDtBl8PweRvQ2TsBSkItlvLqrb5y4xWuKbtA/s400/taska182.jpg)
A formázást Aya végezte, nem kell bele sok töltelék, de jól eltalálta, mert egy sem hasadt ki. A ragasztó a tej volt, a maradékával megkente a tetejét és arra szórta a reszelt sajtot. Langyos helyen (napsütéses ablak) kelesztés, majd 200 c-on szép pirosra sütöttem, ez kb 30-35 perc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2WJKWOh7SxhyphenhyphenWXmLyjSbfj4a-0HkTbbLYCeDRGlO3DiktxV8UcyqpOf_Y81ZKax3Ar6mV-TVEpkA0W_HqaLoo8W5Cp4obqoYAVfiMPAHBL6co3ZBQrCcfJzUBpkWRgrRHo6lPjeNBgYc/s400/taska16.jpg)
A szintén a lidl-ből zsákmányolt édes chilli és édes-savanyú szószba mártogattuk, de finom ketchuppal is (állítja a Soma).
3 megjegyzés:
Hú de istenien néz ki! Néhány éve élesztős omlós tésztából gyártottam hasonlót: pohárral kiszaggat, megtölt, félbehajt, majd egy villával összeprésel-cizellál :) Családom díjazta :) Töltelék: sonkás-ananászos.
Max, ez akár piknikkosárkába is mehet, nem?
Pusz: Pannicica
A minap hasonlót csináltam, készülök leírni, akár a nagy mérethez is jó lehet, ha tetszik.
Jah, akkor jöttem rá amikor visszaolvastam, de mindegy:-)
Beckzsu: várom, és majd referálok
Megjegyzés küldése