2008. május 7., szerda

Csak úgy: a molekuláris konyha elérhető.(UPDATE)

A molekuláris konyha elérhetővé vált számunkra is. Az osztrák szomszédunknál, a metro lánc megkezdte a kellékek, alapanyagok forgalmazásást.
Csekélyke 108 Euro-ért (kb.: 28000 huf-ért), megvásárolható egy alapcsomag, ami hogy mit tartalmaz pontosan, az nem derült ki számomra.
Az éppen aktuális (05.02-05.14.-ig) katalógusban találtam a mellékelt képeket, felteszem hátha valaki kedvet kap rá.Ha valaki tudja hogy miről is van szó (csekélyke német tudásommal, elolvastam, de nem értem), vagy hogy mit is tartalmaz ez az alapcsomag, kérem ossza meg velünk, és azonnal postolom. Köszönöm.Update: a magyar forgalamzó honlapja itt

az német metro leírása pedig itt található.

Köszönöm kedves Gabojsza, Cook Kapitány és Taen a segítséget :-)

9 megjegyzés:

Taen írta...

Én szívesen segítenék, csak nem elég nagy a kép, nem tudom elolvasni. Ha valahogy eljuttatnád nekem a képet, mondjuk emailban, akkor megnézem, és amit megtudok, szívesen megosztom veled.

Névtelen írta...

Taen,

Ezen az oldalon elméletileg le van írva. Én sajna németül nem beszélek valami jól.

Gabojsza írta...

Sajnos az osztrák metro oldalra nem sikerült belépnem a magyar kártyámmal, de a kép alapján a készlet ugyanaz, mint ami itt található:
http://href.hu/x/5lhg
(a Termékeink linkre kattintva, a Molekuláris konyha oldal)
Az árak, amiket én kaptam:
texturePro® System: 119.- Euro
CocktailPro® Receptkönyv „Molekulare Cocktails“ Gabriele Randeltől és alapcsomag: 59.-Euro
96 db-os Kaviár Set:69.- Euro

Kacérkodok a gondolattal, hogy ki kellene próbálni:-)

Taen írta...

max: megkaptam az emailt, és a képen egy recept található, a borshab receptje. Mellette pedig az Emulzoon az egyik ilyen termék, ami nélkülözhetetnel a molekuláris konyhában(15,59-ért) :)

cook kapitány: ami oldalt belinkeltél, azon tnyleg egy leírás található, lefordítom, és elküdöm, jó? Ha érdekel...

Gabojsza linkéje kattintsatok, ott megtalálható minden. Érdekes dolgok ezek, bár mennyire lehet egészséges?

Max írta...

Köszönöm kedves Taen!

Igen az egézséges oldala engem is érdekel, nem tudom mi lehet ez a habosító/emulgáló szer, ami így puffaszt?

Taen írta...

Igen, elég érdekes. Nem hiszem, hoyg egészséges, bár elvileg természetes anyagokbó készül, de ha az alga ennyire habosít, akkor miért nem bugyborékolnak pédául a tengerek?

Névtelen írta...

Max, én pedig azt nem értem, hogy az a lényege a módszernek,ha jól értelmezem, pl a lágy tojásnál, hogy jóval alacsonyabb hőmérsékletet alkalmaznak. Abban az esetben viszont,szerintem, egy csomó kórokozó nem fog elpusztulni, ami 100 fok felett nem okozna gondot...Ez a része akkor hogy is van???
Gondoljunk mondjuk egy 50 fokon hőkezelt csirkére... Az lehet, hogy nem lesz főzési veszteség, de miért lehet 40 napig eltartani??
Nem értem......A vákum az nem hinném, hogy sterilizál...
Az oké, hogy vákumban a víz 20 fokon forr, de pl. a szalmonella meg burjánzik a tojásban.....
Még végig nem olvastam mindent, de ez engem aggaszt...
És a dolog vége mégiscsak arra enged következtetni,hogy mennyi munkaerőt lehet ezzel megtakarítani...
Folytatom este a böngészést:)
Lilian

Taen írta...

Megvan a fordítás, ha valakit érdekel, akkor jelezze.

Cook kapitány: egy emailcímet küldj légyszi, nem találom a blogodon a tiédet...

Unknown írta...

hmm, Lilian, nem akarlak elkeseríteni, de pl. a majonézben is ott van a nyers tojás. A fagylaltot itt max-nál most nem merem másik példaként megemlíteni ;) (de abban is akad ;) )

Nemrég láttam tvben egy riportot hozzá, de már nem emlékszem rá. Viszont a dobozban található anyagokról tudok annyit pl. hogy a Algizoon, Gellazoon, Iotazoon és Calazoon pl. zselésítéshez használatosak. Iotazoon pl. még jó tjhabok fixírozásához is. A Guarzoon sűrítőanyag és stabilizátor, Locuzoon pedig erős, elasztikus gélek készítésére jó. Nem tudom, hogy van-e a dobozban lecitin és xanthán is. Előbbi egy emulgátor, ami tojásban is található pl., s segít habok előállításában, vagy emulzióknál (olaj vs. víz). Utóbbi (xanthán/xanthazoon) pedig pl. sorbet-knál jó, ha szép krémesre szeretnénk készíteni, amúgy sűrítő- és zselésítőanyag, jól bírja a hőt, jó hab- és emulzióstabilizátor.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin