2008. május 7., szerda

Nigella borzas csirkéje

Nigella.
Egy jómódú angol hölgy, aki a saját bevallása szerint nem szakácsnő, csak egy Anya, aki szeret főzni. Emberi lény, olyan aki, a saját tv műsorában bevallja, ezt a receptet eddig így készítette, de XY írt és azt kérdezte, miért nem csinálja úgy? Azóta úgy készíti.

Történet: van egy joghurtban pácolt csirke receptje, amit sós kekszmorzsában "paníroz", majd olajban kisüti. Erre írta a kedves rajongó, hogy miért nem süti, sütőpapíron egy tepsiben, zsiradék nélkül?
Azóta sütőben süti, de legalább 3 külömböző helyen láttam a receptjét, és mindenhol megemlékezett XY-ról, és az általa módosított receptről.

Hát Ő Nigella. Imádom, Őt is és a receptjeit is.


Borzas csirkecomb:

6-8 csirke felsőcomb filé, darabokra vágva (a csirkemell erre nem jó, az nagyon kiszárad)
natur joghurt
sós keksz (jelen esetben, Bisfit, csökkentett zsírtartalmú detki keksz)



A megtísztitott csirke comb darabokat, egy vastagabb zacskóba tesszük, ráöntünk annyi joghurtot, hogy mindenhol bevonja, és alaposan bemasszírozzuk. Félre tesszük a hűtőbe, 2-3 órára pácolódni.

A kekszet egy klopfolóval durvára törjük, a husikat ebbe meghempergetjük, és szépen elrendezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.


Előmelegített sütőben 200 c-on, kb. 35-40 perc alatt pirosra sütöm.



Ne várjuk a rántotthús állagot, ez egy más tipusú husika, viszont nagyon finom, és egészséges.
Panírozhatjuk kukoricapehelybe, vagy bármilyen kekszmorzsába.
Egy adag salátával ligh ebédet varázsolhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin