Kóstoltunk finom borokat, ettünk néhány kanapét, és beszélgettünk. Mindenképen olyan ételt kellett készíteni, amit csak az asztaéra kell tenni és fogysztani.
A (egyik) kiválasztott: a leveles tészta kosárka.
Jól variálható, és elrejthető benne bármilyen maradék a hűtőböl.

Hozzávalók (18 db kosárka):
1 csomag (500 g-os) leveles tészta
1 tubus krémsajt
1 dl főző tejszín vagy tejföl
2 szál újhagyma
só, bors
1 tojás sárgája a kenéshez
töltelék (szabadon összeállítható, az alábbiakat variáltam):
füstölt sonka, kolbász, füstölt lazac, koktél rák, mozzarella, paradicsom, bacon csíkok, téli szalámi, és mindegyik tetejére, tépett friss bazsalikom levél
A tésztát 2 részre vettem, kinyújtottam jó vékonyra, négyzet alakra, 9 részre vágtam. Kikevertem a tojás sárgáját a krém sajttal és a tejszínnel, bele az apróra vágott hagyma. Jól összekevertem, ízesítettem.
A formát kicsit kikentem olvasztott vajjal, a tésztát belenyomkodtam , megkentem a tojás sárgájával, 2-3 evőkanálnyi szószt tettem az aljába, majd a töltelék anyagból rakosgattam bele. Mindegyik tetejére pár darabka tépett bazsalikomot tettem.
Közben készítttem olyat is ahol nem tésztával béleletem ki a formát, hanem vékony szeletke füstölt sonkával, és azt töltöttem meg.
A sütőt előmelegítettem 200 c-ra, és abban szép pirosra sütöttem (kb. 2-25 perc).
Amit még fejlesztenem kell, hogy a töltelék belesüllyedt a tojásos kötőanyagba, és a végére már nehezen felismerhető hogy, melyik milyen töltelékes, így izgalmas keresős játék is lett belőle.
Voltak akik nyertek, a legjobban a Soma járt, mert Ő kettő lazacosat is talált, amit viszont ki nem állhat, így nekem kellett megennem:-)
folt köv.....
7 megjegyzés:
Remekül néznek ki, és biztos finomak is :- Jó ötlet vendégeknek, biztos meg fogom csinálni.
Hogy itt mennyi jó dolog van, igaz nem rég bukkantam az oldalra,de nem emlékeztem rá, mindenesetre mostantól egyenként kifogom próbálni,hogy melyik lesz a a legmegfelelőbb a közelgő szülinapra, ugyanis nincs kedvem sok tányért meg villát mosogatni:).
A rétestésztával kapcsolatban csak annyit, hogy én általában késziteni szoktam, most inkább vásárolnám, de egy kicsit tartok tőle, hogy milyen , nem ismerem-bátran ajánlod?
Kivánok jó egészséget és sok jó receptet várok:)
Üdv Ildikó-Erdélyből
Ildikó!
Réteslap vagy leveles tészta?
Rétes lap: itthol a sparban szoktam venni, az szerintem jó
A levels tészta: fagyasztottból szoktam venni, a pennyben kapható szerintem jó, de akkora külömbség nincsen.
És képzeld, csütörtöktől ott leszek hozzátok közel, makón fogok pár napot eltölteni.
Köszi, és képzeld most próbálkozom az első "falatkával", a húsos csiga várakozik a sütésre.Szerintem már csak jó lehet, isteni a töltelék, rossz nem tud lenni belőle már:), és a következőt már keresem,ezzel az uttal kettőt szeretnék kipróbálni.
Ildikó
Ildikó ezt próbáld ki:
http://maxkonyhaja.blogspot.com/2007/12/argentn-hsos-tska-by-max-avagy-marha-j.html
KÖszi Max!Mindenképpen ki fogom próbálni, mert a következőt már én is darált hússal képzeltem el. Nagyon finomak lettek, a húsos csigát megspékeltem még egy kis húsos piros paprikával, ami nem csak szép de isteni lett, nem tudom illik-e bele de a lényeg az, hogy finom lett. Még megsütöttem a
Sajtos-fokhagymás cabatli-t, ami a lányom kedvence lett, a következőt hétvégén sütöm:)Köszi a sok jó reci.
Ui. Érdemes kipróbálni, mindenkinek ajánlom.
Ildikó
Ildikó!
Örülök a sikernek, és remélem még találsz jó dolgokat. Gyere és mesélj arról mit készítettél.
Megjegyzés küldése