2008. május 3., szombat

Omlett AWT módra

Ha jól emlékszem, nemrég egy BBC-s gasztro műsorban láttam, Antony Worrall Thompson-t (AWT), és akkor mondta, hogy a legjobb recepteket a rögtönzés szülte, és Ő akkor szokta a legjobb (gyors)ételeit/reggeliket kitalálni, amikor csak összeszedi a hűtőben a maradékokat.
Össze is dobott egy gyors omlettet, volt benne póréhagyma, rákfarok, és azt hiszem articsóka. Na azt a pllanatot várom, amikor a mi hűtőnkben articsóka maradékot fogok találni:-))

De mivel tisztelem a fent nevezett Chef Urat, ezért nem gúnyolódom, hanem az átala megfogalmazott irány szerint körülnéztem a hűtőnkben, omlett/rántotta készítése ügyében.
Tudom hogy az omlett nem rántotta, és kérek minden kedves "szakértőt", kíméljen meg a magyarázattól, és most direkte használtam ezt a kifejezést.


Szóval elindultam a hűtőt felderíteni, és sajnálattal állapítottam meg, hogy nálunk sokkal szegényebb a választék, mint AWT-nél.
De hát azzal gazdálkodunk, amink van. Nézzük mit találtam:
lecsókolbász darabka, kolozsvári szalonna, 3 árva maci hagyma levélke, 2 szál fonnyadt újhagyma, és 4 db eredeti falusi tojást Anyukáméktól.
Ahogy a nagyok szokták mondani: na erre kössél csomót.



A szalonnát alaposan kipirítottam, a hagymákat apróra vágtam, és megfuttatam a szalonnás zsíron, majd rá tettem a feldarabolt kolbászt, és azt is megsütöttem.

A tojásokat egy kis tejjel felvertem, majd ráöntöttem a hagymás-kolbászos alapra.



Amikor már egy kicsit szilárdúlt, akkor óvatosan átfordítottam. Reszelt sajttal szórtam meg tálaláskor. Jó étvággyal elfogyasztottuk (2 felnőtt részére szolgált reggeliként).

Köszönjük kedves AWT, és teljesen egyet értünk a megfogalmazott gondolataival!!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szoktam en is ilyet csinalni korhelyrantottanak hivjuk azonos nevu levestarsa utan szabadon. :)

Haromszog alaku fellagy sajt mindenki tudja melyikrol beszelek (irgum-burgum)
Belekockazom a felvert tojasba.. Isteni..
Sokszor babkonzervrol lemosom a paradicsom levet, leszaritom es szalonnaval, hagymaval, babbal...
Tyuhhh...:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin