Hozzávalók:
4 db egész csirke comb
2 dl Heimann Fuchsli 2006-os
10 dkg füstölt szalonna
1 fej fehér hagyma
10 dkg zöldborsó
só, bors, majoranna
Egy kanálnyi olajon elősütjük a combokat, utána kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kis kockára vágott szalonnát és a hagymát. Vissza tesszük a combokat, ízesítjük, majd a borral felöntjük. Fedő alatt, kis energián pároljuk kb egy órát.
Ha már megpuhultak a combok, és a szaftja is besűrüsödött, akkor rátesszük a borsót, és még addig pároljuk, míg a borsó megpuhul.
Köretnek petrezselymes újburgonyát készítünk.
A Fuchsli sajna elfogyott, ezért egy kis Akker Ezerjóval kisértük, amit Gabojszátol kaptunk.
Köszönjük, tényleg nagyon finom volt.
1 megjegyzés:
Devecserben az 50-es, 60-as években a szerényebb módúak kedvenc eledele volt a vertperec. Nem sokan sütötték. Nagyon finom volt. És ott nem volt ehetetlen kemény. Kellemes ropogós volt. Nem csak lakodalmi, hanem vasár,- és ünnepnapi sütemény volt.
Megjegyzés küldése