2008. május 29., csütörtök

A Csirke és a kis Róka

A csirke az comb volt, a kis Róka természetesen a Heimann Fuchsli volt. Ezt most Cicaanya készítette, de innen is látszik, a Fuchslit teljesen a szívünkbe zártuk.





Hozzávalók:

4 db egész csirke comb

2 dl Heimann Fuchsli 2006-os

10 dkg füstölt szalonna

1 fej fehér hagyma

10 dkg zöldborsó

só, bors, majoranna




Egy kanálnyi olajon elősütjük a combokat, utána kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kis kockára vágott szalonnát és a hagymát. Vissza tesszük a combokat, ízesítjük, majd a borral felöntjük. Fedő alatt, kis energián pároljuk kb egy órát.

Ha már megpuhultak a combok, és a szaftja is besűrüsödött, akkor rátesszük a borsót, és még addig pároljuk, míg a borsó megpuhul.

Köretnek petrezselymes újburgonyát készítünk.

A Fuchsli sajna elfogyott, ezért egy kis Akker Ezerjóval kisértük, amit Gabojszátol kaptunk.

Köszönjük, tényleg nagyon finom volt.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Devecserben az 50-es, 60-as években a szerényebb módúak kedvenc eledele volt a vertperec. Nem sokan sütötték. Nagyon finom volt. És ott nem volt ehetetlen kemény. Kellemes ropogós volt. Nem csak lakodalmi, hanem vasár,- és ünnepnapi sütemény volt.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin