2008. február 4., hétfő

Golyó mánia ( kókuszos )

Annak idején, mikor a nagymagentaszínűszolgáltató, megcsinálta a "finom volt a kokosgolyo"-s reklámot, ismét reneszánszát élte/éli a kókuszgolyó. De ez töretlen még ma is. Mi is szeretjük bár a zabpelyhes golyó-t, én jobban kedvelem, de most nem volt a kamrában zabpehely, ezért maradt a retró recept.



Én a vasárnapi ebéddel voltam elfoglalva ( leves befőzése, burgonyapüré, hús-gomba előkészítése..stb ), Aya pedig a panírozás ( brrr.... ) művészetét gyakorolta, mivel Cicaanya benyújtotta az igényét, de eltávozott némi banki nyilatkozatok rendszerezése céljából, és itt hagyta a dolog "szebbik részét".

Szóval Aya küzdött a csirkemell-comb-parizer-gomba és a liszt-tojás-morzsával való házasításával, így a Soma lett az áldozatom. Bár őszintén megmondva, nem kellett sokat noszogatni a golyózásra.

Kimértük közösen a hozzávalókat, majd ledarálta a kekszeket. Imádja a manufaktúrális módon készített dolgokat, csak a testi érintkezéssel vannak gondjai. A kevergetést még egy méretes fakanállal megoldottuk, de gombócolni már kézzel kellett. Azért sikerült:-))









Retro kókuszgolyó:

65 dkg darát háztartási keksz, 4 ek kakaó, 27 dkg porcukor, 14 dkg puha margarin, 1 ek sütőrum, 1 dl fekete kávé, kb. 2,5 dl tej, és a bevonathoz kb. 10 dkg kókuszreszelék




A kekszet a cukorral, és a kakaóporral összekevertük, majd bele a margarint, a kávét és apránként adagolva a tejet, könnyen formázható masszát készítetteünk.
Kézzel formázva, kókuszreszelékbe forgattuk, és utána a kamrába számüztük. Ha az ilyen dolgok szem előtt maradnak, akkor még az estét sem érik meg.
Nagyon finom lett, dícséret a kuktának!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Max! Próbáljátok ki a kókuszgolyót tej helyett meggybefőtt levével! Egyrészt tovább eláll, másrészt veszett finom :)) Esetleg ha Soma bírja a gyűrődést, akár meggyszemeket is tuszkolhat a golyók közepébe :)))
Pusz: Panni

Max írta...

Köszike, régen mi is úgy szoktuk, csak Cicaanya nem rajong a meggy ezen formájához, ezért lett kidolgozva ez a verzió, meg ideje sincs megromlani:-)) max

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin