2008. szeptember 1., hétfő

Kamrapolc

Jancsi Bácsival karöltve elkezdtük összegyüjteni mi is kell egy mai modern konyhába és a kamra polcára.
Felsorolom hogy mi talålható nálunk, mit szeretnék és JancsiBá mit ajánl vagy mit tanácsol.

A kellékeket folymatosan frissítjük, és a hozzáfűzött kommentek a Receptbazár fórum oldalán is nyomonkövethetőek.


Só:
tengeri
durva tengeri: halakhoz
kősó: són sült csirkéhez, sókéregben sült tengeri halhoz
egy darálós durva tengeri sóval
.
és amit szeretnék: kézzel szedett Fleur de Sel (de Guérande –ot), egyenesen Franciaországból (köszi Gabojsza, mindig kinlódtam a leírásával)
.
Cukor és édesítő szerek:
kristály cukor
tapadás mentes porcukor (ausztriából)
házi porcukor és abból ízesített is, egy darabka bourbon vanília rúddal
dextróz (szőlőcukor)
folyékony édesítőszer
cukorszirup (1:1)
barna nádcukor, ebből van kockában is
édesítőszer por alakban
vaníliás cukor (igazi bourbon)
(kristály)vaniliás cukor (sima mezei)
méz:akác, virág, egy pindurka gesztenye méz
és amit szeretnék: stevia, bármilyen állapotban

JancsiBá: Stevia többféle létezik, van tabletta, kivonat (folyadék) száritmány, és örlemény is, de az élő bokor amit szívesen használok.

Fontos!!: A felhasználásnál oda kell figyelni mert ha az örleményből sokat használtok, akkor kicsit keserü lesz az íze. Többször keveset! Erről sajnos nem tesznek emlitést sehol!

Olajak:
Étolaj,
Oliva, sima, extra szüz, és ennek a salátához illö változata,
izesìtett: fokhagymás, chillis, grill
Szezám olaj,
Pálmazsìr

amit szeretnék: tökmagolaj (lehetöleg hazai/örségi)

Ecetek:
Ételecet 15 %-os, 20 %-os,
Borecet (vörös, fehér)
Balzsamecet
Tárkonyecet

Szòjaszòsz: sötét, világos

Lisztek, darák, süritők:
Sima bùzaliszt (BL55)
Kenyérliszt (BL80)
Rozsliszt (teljeskiörlésü is)
Rétesliszt
Kukoricaliszt, zabliszt
Bùzadara, kukoricadara.
Kuszkusz,
Keményítő, ételsüritő
Zsemlemorzsa

JancsiBá: több féle teljeskiörlésű, és barna liszt.
Pár magvakkal dúsitott liszt is elfér a polcon.
.
Fontos!!: Az egyik legfontosabb alapanyagunk a sütés -főzés területén, ezért is kell többféle lisztet készleteznünk!
.
folyt.köv.
.
A fotót itt találtam, köszönöm szépen.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó ötlet ez a lista - kiváncsi vagyok a fűszeres polcra.

Amit hiányolok, és kiegészítésnek javasolok az az almaecet - pácokban csodákra képes - és a bulgur - méghozzá a nagyszemcséjű, amit levestésztával kíváló köretté lehet kombinálni.

Gabojsza írta...

Én is "leltároztam":-)))

Renata Kalman írta...

már épp kezdtem "irigykedni" a fotón látható jó kis edényekért...:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin