Nem egy nagy durranás, de igazi retro emlék. A puncs szelet/golyó tésztájára emlékeztető íz, igaz ez nem a cukrászati maradékokból készült, hanem célzottan erre.
Fedit leírása alapján, ezt használják a béka sütibe is (legalábbis erdélyben) (mondotta P.L. azaz Paul Lopkovics:-).
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta rusztikusra törve
15-20 dkg darált keksz
5 ek kakaópor
1,5 dl cukor
2,5 dl víz
30 ml rumaroma
kekszmorzsa a hempergetéshez
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és azt hagyjuk langyosra kihűlni. A kekszmorzsát, a piskóta törmeléket és a kakóport összekeverjük. A rumaromát hozzáadjuk a cukorsziruphoz, és ráöntjük a kakós masszára. Alaposan összedolgozzuk, ha kell akkor még módosíthatunk a keménységén. Adhatunk a masszához még egy kis lekvárt is, ezzel is fokozva a retró élményt.
Hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy mindenhol kellőképpen átjárja a szirup.
Nedves kézzel tetszőleges, de harapható gombócokat formázunk, és azt meghempergetjük a kekszmorzsában.
Vigyázat párolog!!!
Forgathatjuk kakaóba, mandula törmelékbe, őrölt dióba, kókusz reszelékbe, vagy puncs mázba.
Jó étvágyat hozzá!
1 megjegyzés:
Meghogy en lopok? Szerencsed, hogy oreganyadnak szolitottal :)
Hirtelen nem PL-et olvastam, hanem P1. Sehogy nem ertettem :D
Megjegyzés küldése