Citromos/Lime-os só
Használhatjuk szárnyasokhoz, halakhoz, ételízesítőként egy egyszerű omlettet is fel lehet vele dobni.
Készülhet még naranccsal és lime-al is.
Hozzávalók:
15 dkg durva, kristályos tengeri só
1 (bio) citrom héja
1 ek citromlé
A citromot alaposan tisztítsuk meg, hámozzuk meg óvatosan, úgy hogy csak a sárga héját húzzuk le.
Késes aprítóba tegyük a forgácsokat és a kimért só mennyiség felét.
Daráljuk össze, majd adjuk hozzá a maradék sót is, így lesznek benne durvább darabok is. Keverjük hozzá a citromlét is.
Daráljuk össze, majd adjuk hozzá a maradék sót is, így lesznek benne durvább darabok is. Keverjük hozzá a citromlét is.
Terítsük ki egy sütőpapírra, és szárítsuk ki teljesen. Jól záródó dobozban vagy simítózáras tasakban tároljuk.
Ha később szeretnénk elhasználni a héjat, akkor nyugodtan fagyasszuk le, és úgy fagyosan tegyük majd az aprítóba, csak ezt egy kicsit tovább kell szárítani.
Zöldcitromos verzió:
15 dkg durva, kristályos tengeri só
1 fagyasztott lime héj
A módszer ugyan az, a (fagyos) héjat a sóval összedarálom, majd alaposan kiszárítom. Ehhez nem tettem levet, mert az nem volt lefagyasztva, de így is rendkívül aromás lett.
4 megjegyzés:
Csók!
A teához nap, mint nap több citrom levét kifacsarom, és régóta gondolkodom, hogy mi érdekeset lehetne csinálni a héjával?! Most már tudom, kössssz.
Joli: hidd el nagyon fogod szeretni.
Woooooooooooow! Ez nagyon jóóóóóó!
Megjegyzés küldése