MJ küldte a soron következő két receptet, jelenleg Barcelonában él, ott tanulányozza és sorra készítí a mediterrán recepteket. Ebből készített két csodás gasztroajándékot. Az első:
Provence-i fűszeres camembert sajt (tapas):
Hozzávalók:
3 csomag camembert,
2-2 friss ág rozmaring, kakukkfű, zsályalevél, babérlevél,
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
1 tk fehér bors
Hidegen sajtolt olíva olaj a felöntéshez
Sajtok fehér kérgét levágni és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.
Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.
Maradék hasznosítás (szabászati hulladék, bocs ezt most tanultam:-)) ):
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.
6 megjegyzés:
Juj de szuper...
Szabászati hulladék? Na ne :-))
Viki, kitol tanulhatta Max ezt a kifejezest? Hmmmm. Ilyen csunya szavakat hasznalni...
Az otlet nagyon jo. Mar honapok ota kerulgetem a temat...
Szabászati hulladék!:)))))
Hangosan felröhögtem!:)
Nekem is koppantak a szemeim a monitoron.... :) de végülis találó kifejezés... ;o) A sajtos ötlet meg egyszerűen remek! :)))
CV: ezek a GDP növelő ágazat szakszavai:-))
ESC: navajonhol? (ezek nem indiánok)
Szepy: volt ott valaki amikor "nyihogtál"?
Felhőlány: azért jó, nem?
Nem, egyedül voltam
:)
Megjegyzés küldése