2009. november 26., csütörtök

Gasztroajándék: Provanszi érlelt camambert, VKF! XXX-ra (5.)


MJ küldte a soron következő két receptet, jelenleg Barcelonában él, ott tanulányozza és sorra készítí a mediterrán recepteket. Ebből készített két csodás gasztroajándékot. Az első:

Provence-i fűszeres camembert sajt (tapas):

Hozzávalók: 

3  csomag camembert,

2-2  friss ág rozmaring, kakukkfű,  zsályalevél,  babérlevél, 

vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer


1 tk  fehér bors

Hidegen sajtolt olíva olaj  a felöntéshez


Sajtok fehér kérgét levágni és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.

Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.

Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.


Maradék hasznosítás (szabászati hulladék, bocs ezt most tanultam:-)) ):
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Juj de szuper...

Szabászati hulladék? Na ne :-))

Edit (Esc) írta...

Viki, kitol tanulhatta Max ezt a kifejezest? Hmmmm. Ilyen csunya szavakat hasznalni...
Az otlet nagyon jo. Mar honapok ota kerulgetem a temat...

szepyke írta...

Szabászati hulladék!:)))))
Hangosan felröhögtem!:)

Felhőlány írta...

Nekem is koppantak a szemeim a monitoron.... :) de végülis találó kifejezés... ;o) A sajtos ötlet meg egyszerűen remek! :)))

max írta...

CV: ezek a GDP növelő ágazat szakszavai:-))

ESC: navajonhol? (ezek nem indiánok)

Szepy: volt ott valaki amikor "nyihogtál"?

Felhőlány: azért jó, nem?

szepyke írta...

Nem, egyedül voltam
:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin