Vörösbor likőr
Chef Viki 30. Vigyázz Kész Főzz! seregszemléjére (is) készítettem, ezt a régi családi receptet. Ha jól számolom, még az elkövetkezendő napokban elkészítve, pont beérik az ajándékosztásra. Lehet vele koccintani az ünnepi asztalnál. Mindenképpen ajánlom hogy, egy szép üveget keressünk hozzá, és abba töltsük bele.
72 dkg cukor
1 tk vaníliás cukor
1 cherry-brandy aroma (25 g-os)
Ezt egy keverő tálban addig keverni, míg a cukor felolvad, aztán öntsünk hozzá 3 dl (fehér) rumot. Keverjük jól össze, majd töltsük üvegekbe.
Hűvös, sötét helyen (kamra, garázs) érleljük 3 hétig, néha rázzuk össze. 3 hét után fogyasztható, de mint általában minden ilyen likőrnek, ennek is jót tesz, ha még érik.
Hűvös, sötét helyen (kamra, garázs) érleljük 3 hétig, néha rázzuk össze. 3 hét után fogyasztható, de mint általában minden ilyen likőrnek, ennek is jót tesz, ha még érik.
Adagoljuk tetszetős kis üvegekbe, készítsünk rá egy saját címkét, masni a nyakára, és már kész is a finom, egyedi és ízletes (gasztro) ajándék.
4 megjegyzés:
Huh :-) Csínján, ugye?
Ahogy nézem, állati jól csúszik lefele, de nagyot tud ütni alattomosan :-)
Egészségünkre!
Imádom, az igazi kontyalávaló kategória. Eszt szoktam inni, ha nem ütősre vágyom, hanem ízekre.
Megosztasz egy családi receptet? Nem kell megölnöd minket, ha láttuk?:)))
Neeeem, az majd csak akkor ha ittál is belőle.
Megjegyzés küldése