Lasagne carbonara módra:
Ki ne ismerné a jó öreg szószt szénégető módra? Népszerű, hiszen tasakos verzióban is megcsinálták. Pikk-pakk elkészíthető és csak ráöntjük egy adag tésztára. Eddig jó, de hogy nézne ki ez lasagne verzióban?
Ez sem bonyolultabb étel, bár némi előkészítést azért igényel. Készíthetjük sonka nélkül is, csak akkor több zöldséget tegyünk bele. A mirelit borsó fontos hogy ne legyen kiolvadva, mert a nedvessége kell ahhoz, hogy a tészta átfőjön.
Hozzávalók:
3-4 fej csiperkegomba
5 dkg füstölt szalonna
12,5 dk lasagne tészta (ez egy fél csomag 25 dkg-s tészta)
15-20 dkg csemege sonka
15 dkg mirelit borsó
20 dkg reszelt félkemény sajt
2 szelet fehérkenyér
5 tojás
1-2 dl főző tejszín
Só, bors, olaj
2-3 dkg vaj
A gombát megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát egy kis olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk és borsozzuk, miközben egy kicsit megdinszteljük. A kenyeret lemorzsoljuk, vagy egy késes aprítóban ledaráljuk.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Egy sütőtálat kiolajozunk, ebbe terítünk egy sor tésztát, arra elterítünk a gombás raguból és a borsóból, megszórjuk morzsával. Öntünk rá a mártásból, szórunk rá reszelt sajtot, és lefedjük sonkával. Így rétegezzük, amíg van alapanyag, de figyeljünk rá, hogy sonka maradjon a tetejére. Öntsük le a maradék mártással, és szórjuk meg sajttal és morzsával.
Előmelegített sütőben 180 C-on süssük 30 percet. Vegyük ki, tegyük rá a vajat, a hőfokot állítsuk 160 C-ra, és még süssük további 15-20 percet.
Jó étvágyat hozzá!
9 megjegyzés:
Jaj de ínycsiklandó!!! Kéééééééérek!
A bevezető mondatban némi iróniát véltem felfedezni :-)) Ezt látva én úgy eldobnám a tasakos verziót, de úgy...
Ez igy tokeletes! Meg a sonkat sem szednem ki belole...
VIKI, igen, szerintem is pont kellő mértékben adagolta Max az irónia cseppeket :) Kinek kell a tasakos, ha ezt így is lehet?! :)
Irónia? neeem carbonara!
Van nálam tányér, és mosogatni sem fok kelleni utánam. Jöhet!
Sonka nélkül lehet, hogy egyszer én is kipróbálom. :) Mert mondtad, hogy úgy is lehet. :)
Biztos fincsi,de nem carbonara,mert az csak tèszta,tojàs,szalonna,sò,bors ès max. egy kis parmazàn kombinàciòja lehet.Bìzom bennetek gasztrobloggerek,tanìtsàtok meg a jònèpet,milyen is az igazi carbonara ès akkor nem fognak csalòdni,ha egy olasz vendègloben nem tejszìnes-gombàs tèsztàt tesznek elèjuk.Koszi:Zsu
Így van kedves Zsu!
De miután azt nem szerettem volna írni hogy "szerűség" vagy "arra hajazó", ezért választottam így.
Akkor benned nem csalòdtam,koszi a vàlaszt.....amùgy ez a "szer"usèg" szerintem jò szò.Zsu
Megjegyzés küldése