2009. november 29., vasárnap

Gasztroajándék: Forró csoki por Esc-től, VKF! XXX-ra (9.)

Esc (Fedit) megtisztelt azzal hogy még egy receptet/gasztroajándékot küldött, hogy jelentessem meg:

Forró csoki – VKF XXX-ra

A forralt bor után jöhet egy forró csoki is.
Por formájában.

100 g csoki (minél sötétebb, annál jobb – én 80 %- ost használtam)
6 evőkanál kakaó (lehet édesített is)
6 evőkanál cukor (az eredeti recept 3 kanál fehér és 3 kanál barnát ír)
6 teáskanál étkezési keményítő



A késes csodagépemmel a csokit apróra vágom, vigyázva, hogy ne menjen túl sokat a gép, mert a melegtől a csoki elolvad. Inkább több részletben dolgozzunk. Hozzákeverjük a többi hozzávalókat és kis üvegbe rakjuk. Hideg helyen (nem hűtőben) tároljuk.



Elkészítése egyszerű: 150 ml tej kell hozzá. Elkeverünk egy kis adag tejet 3 evőkanál csoki porral, majd főzzük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és tovább forraljuk. Közben kevergetjük, amíg besűrűsödik.

Az ötletet Lauránál találtam. A „tesztalany” szerint finom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin