2009. november 16., hétfő

Svéd húsgolyók by Max

Svéd húsgolyók by Max

Tudom, hogy csak hasonlít hozzá, és svéd országban nem pulykából csinálják, és nem így, de azt gondolom, hogy a pörköltbe és a gulyásban is van annyi rugalmasság, hogy lehet egy kicsit erre-arra módosítani.




Hozzávalók:

70 dkg darált pulykahús

3 zsemle

1 közepes fej hagyma

2 tojás

1,5 dl tejszín

2-3 ek zsemlemorzsa

Só, bors, zöldfűszerek

A zsemléket és a hagymát a késes aprítóban összedarálom. A darált húst egy tálba teszem, erre rá a hagymás morzsát, és megöntözöm a tejszínnel. Sózom, és ízesítem, és összegyúrom.
Beledolgozom a tojásokat is, és megkóstolom, ha szükséges korrigálom. Az állagát a zsemlemorzsával javítjuk, és kigombócoljuk.




Süthetjük serpenyőben, vagy sütőben, de arra figyeljünk, hogy lassan és teljesen süssük át.

Tálalhatjuk sült burgonyával, burgonyapürével, de mindenképpen fogyasszunk hozzá valamilyen gyümölcsöt. Ez lehet egy tartalmas mártás, lekvár vagy befőtt.




Ha többet készítünk, fagyasszuk nyugodtan le, így bármikor elő lehet venni, és egy gyors vacsora részeként felhasználni.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Dóri írta...

Szia Max!
Finom, és mivel nem vagyok válogatós, ahogy a képen van azonnal jöhet/ne! De lekvár helyett, inkább valami fini savanyúságot kérnék mellé!

Edit (Esc) írta...

Képzeld, van késes apritom! :D
Ezentul konnyebben fozok :)
Ezt kiprobalom!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin