2009. november 29., vasárnap

Gasztroajándék: A saját gyüjteményem, VKF! 30-ra (10.)

Összefoglaló a gasztroajándékokból:


Arra gondoltam készítek egy kis összefoglalót a régebben készített gasztroajándékokról. Erre kiváló alkalom a közelgő ünnep, és a 30.VKF!

Sokszor készítek gasztroajándékot, ezzel ötvendeztetve az Ajándékozottat.
Jó érzés átadni egy fűszerkeveréket, vagy kekszet amit mi szívvel, lélekkel és természetesen megbízható alapanyagokból készítettünk..




Csokoládés kanalakat készíthetünk tej, ét vagy fehér csokiból és sokféle ízesítéssel, csak lazán,  Gombóc Artúrosan.

De mennyivel ütősebb ha ezt az általunk saját készítésű csokoládéból alkotunk.

És akkor nem is beszéltünk még az igazi nagy slágerről, a forró csoki-ról.




Készíthetünk kekszeket is, ezt is nagyon szeretjük, készíteni és enni is.

- TittyBaba biscottoja ezt gyerekkel is készíthetjük

- narancsos-almás biscotto egy kis rummal, vigyázat kapós darab!

- egy kis mustos jó reggelt keksz, amibe tehetünk akár szőlőlét vagy almalét.

- Sablés au citron egy klasszikus a nagyoktól,

- és ebbe illő cukrozott narancshéj.


de a világ nem csak csokiból és kekszből áll, kellenek még az ízek is. Ha készítünk fűszerkeveréket, az is szép és hasznos ajándék lehet, pláne ha még ízlik is az ajándék. Egyszerűen elkészíthetőek, és itt aztán tényleg tudjuk mi is került bele.




- provanszi, ez a favorit, kerül belőle kecskesajtba, vagy olajos páclébe

- a keleti ízek kedvelőinek egy kis kínai/wok keverék

- a távoli tex-mex konyha kedvelőinek a mexikói ízvilágot idézve.

Készítsünk bátran ilyet vagy ehhez hasonlót, biztosan örülni fog a megajándékozott, és kérni fogja a receptet.


Itt pedig a gasztroajándékaim gyűjtő oldala.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin